Pašvaldība plāno izsludināt metu konkursu Alūksnes muižas parka ieejas zonas sakārtošanai - Alūksnes novads

Pašvaldība plāno izsludināt metu konkursu Alūksnes muižas parka ieejas zonas sakārtošanai

Alūksnes novada domes Tautsaimniecības komitejas sēdē martā deputāti diskutēja par ieceri atjaunot Alūksnes muižas parka ieejas zonu.

Teritorija, kam plānots izsludināt metu konkursu, atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā un ir daļa no Alūksnes muižas parka, kas šobrīd ir viens no galvenajiem tūrisma objektiem. Pašlaik šajā teritorijā atrodas vairākas vidi degradējošas būves. Apskatāmā teritorija atrodas Alūksnes pilsētas centrālajā daļā blakus tranzītielai – Pils ielai un pilsētas nozīmes ielai Ojāra Vācieša ielai, kas ir galvenais pilsētas centra savienojums ar tūrisma un rekreācijas objektu – Pilssalu Alūksnes ezerā, līdz ar to teritorija veido pilsētas centram un tūristu plūsmai nepievilcīgu vidi.

 Metu konkursa darba uzdevumā plānots iekļaut vidi degradējošo būvobjektu nojaukšanu, divu vēsturisko parka elementu atjaunošanu to autentiskajās vietās – Ampīra stila ieejas vārtus un Kanovas vāzi. Ņemot vērā to, ka šobrīd Alūksnes Tūrisma informācijas centrs atrodas šaurās telpās Bībeles muzeja ēkā, kur ir apgrūtināta tūristu apkalpošana, atjaunojamajā teritorijā plānots  iekļaut arī Tūrisma informācijas centra ēkas izveidi ar telpām klientu apkalpošanai, apmeklētāju zonu, kas būtu sasniedzama visu diennakti un ietvertu pašapkalpošanās tūrisma informācijas kiosku, mantu glabātuvi, bankomātu, velosipēdu nomu, elektrovelosipēdu uzlādes vietu un tualetes apmeklētājiem.

Tā kā teritorija atrodas tuvu daudziem tūrisma un atpūtas objektiem, to sakārtojot, ir nepieciešams izveidot automašīnu un autobusu stāvvietas, lai no autotransporta novietošanas atslogotu tranzīta ielu – Pils ielu.

Sanita PĀSA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content