1.GRUPA MĀCĀS PUCĒTIES! - Alūksnes novads

1.GRUPA MĀCĀS PUCĒTIES!

Jau iepriekš, pirms došanās uz muzeju, ar bērniem tika izspēlētas  rotaļas ”Lellītes apģērbs”,  “ Lellīte ģērbjas pastaigai, kurās bērni mācījās nosaukt apģērba daļu nosaukumus, kā arī  vingrinājāes apgūt pareizu ģērbšanās secību. Prieks, ka nu jau,  dodoties pastaigā, bērni ir zinoši, kādā secībā jāģērbjas.

Turpinot un paplašinot iesākto tēmu par apģērbu, 25.aprīlī aicinājām vecākus un bērnus uz Alūksnes muzeja tematisko pēcpusdienu “Tautu meitas pucējas”.

 Muzejā  mūs sagaidīja pasākuma vadītāja J.Baldiņa, kura bija ģērbusies latviešu tautas tērpā un aicināja mūs uz A. Lindes veidoto izstādi, kur varēja apskatīt tautiskajos tērpos apģērbtas 120 lelles. Īpaša uzmanība tika veltīta Alūksnes novada tērpiem un brīnumskapim, kurā glabājas A.Lindes baltais tautas tērps. Pasākuma vadītāja apstājās pie pūra lādes un aicināja vecākus un bērnus paņemt katram paklāju un apsēsties. Šeit tika uzdotas mīklas par apģērbu, tās bija visiem kopā jāatmin, kurš pareizi atminēja, tika aicināts pie pūra lādes un bija jāatrod apģērbs un jāsaģērbj tautu meita.

Tad mūs visus aicināja uz rotaļu “Adiet meitas, ko adiet”, kad rotaļa tika izspēlēta, pasākuma vadītāja aicināja vecākus izšūt  rokas sprādzes ar pērlītēm. Bērniem tika piedāvāts izkrāsot tautu tērpus, kas bija  pagatavoti no papīra.

Kad rokas sprādzes bija izšūtas un darbiņi padarīti, prieks bija gan bērniem, gan pieaugušajiem. Paldies vecākiem par iesaistīšanos un aktīvu darbošanos!

Sagatavoja:1.grupas skolotājas Ināra GREBŪNE, Tatjana JEGOROVA

Skip to content