LIELDIENU SVĒTKI - Alūksnes novads

LIELDIENU SVĒTKI

Klausījos(i) brīnījos(i)
Kas aiz kalna gavilēja:
Lieldieniņas braukšus brauca,
Asnus veda vezumā(i)

Pirms Lieldienām grupās ieradās Lieldienu Zaķis (Dita HOLLA), kurš iepazīstināja bērnus ar Lieldienu aktivitāšu kartēm. Bez tam katras grupas bērniem tika uzdots mājas darbs –  izkrāsot papīra olas kopējam telpu noformējumam. Katrā grupā svētku dienās tika krāsotas arī īstās olas, izmantojot dažādus dabas materiālus.

Bērni ar prieku un interesi devās plānotajās aktivitātēs, kuras šogad notika divas dienas, lai visi, visi svētku dalībnieki varētu nesteidzoties izbaudīt svētkus un izpriecāties no sirds!

  1. Centrs – mīklu un rotaļu aktivitātes – bērnus sagaida Viedais Zaķis ( Mārīte REZGORIŅA). Bērniem jāuzmin mīklas par pavasari un atminējumi jāatdarina ar kustībām. Uzklausījis bērnu atbildes, viņš pastāsta, ka Lieldienās diena kļūst garāka nekā nakts .Bērni kopā ar Viedo Zaķi iet kustību rotaļā ar dziedāšanu “Gulēja saulīte”
  2. Centrs – olu ripināšana – bērnus sagaida Sportiskais Zaķis ( Jūlija TETERE – TETEROVSKA). Bērni ripina olas no kalniņa uz tālumu, kurš tālāk, kā arī mēģina izripināt cauri vārtiņiem. Pārrunā, kas vieglāk, grūtāk, interesantāk un kā vēl var ripināt olas?
  3. Centrs – Olu nešanas maratons. šeit bērnus sagaida Uzmanīgais Zaķis ( Guntra ŪDRE) Bērni sadalās divās komandās. Jāņem liela koka karote, jāliek tajā raibā Lieldienu ola un, apejot līkloci apkārt šķēršļiem, jānogādā Lieldienu Zaķa grozā.
  4. Centrs – Zaķu šķēršļu josla. Bērnus sagaida Veiklais Zaķis (Dita HOLLA). Bērni sadalās divās komandās. Jāpaņem no kastes 2 krāsainas bumbiņas, jāiet pa līdzsvara tiltiņu, jāuzkāpj un jānolec no cinīša 3 reizes, līdz nonāk pie 3 barjerām, kurām jāpārkapj. Iekāpj  vingrošanas riņķī,  met pa 1 bumbiņai cauri vingrošanas rinķim, kurš iestiprināts statīvā. Izkāpj no riņķa un skrien pie savas komandas.

5.Centrs – Šūpošanās ticējumi – bērnus sagaida Šūpoļu Zaķis ( Ināra GREBŪNE). Uzdod bērniem mīklu par šūpolēm, min ticējumus par šūpolēm un  šūpošanos. Šajā centrā bērni saņem saldo pārsteigumu- šokolādes oliņu.

Veikt grūtākos uzdevumus bērniem palīdzēja Draudzīgais Zaķis (brīvprātīgais Antoine MULLER).

Prieks visiem par silto, spožo saulīti un jaukajām Lieldienu aktivitātēm! Paldies skolotājām, kuras iejutās savās lomās!

Sagatavoja: 1.grupas skolotāja Ināra GREBŪNE

 

Skip to content