Ziedotāju aplī Alūksnē savākti 4392 eiro! - Alūksnes novads

Ziedotāju aplī Alūksnē savākti 4392 eiro!

25.aprīļa vakarā jaunatklātajā Alūksnes viesnīcā “Bahnhofs Hotel” uz dinamisku kopīgas ziedošanas pasākumu bija pulcējušies ap 70 Alūksnes un Apes novada cilvēki, kā arī viesi no Preiļiem un Balviem, lai atbalstītu 3 brīnišķīgus projektus Alūksnē, Zeltiņos un Apē. 2 stundu laikā tika saziedoti 4392 eiro, kas ir vairāk nekā cerēts.

Saziedotie līdzekļi dos iespēju Alūksnes novada vidusskolas saimei skolai līdzās esošo ābeļdārzu pārvērst ērtā mācību un atpūtas vietā par saziedotajiem 1334 eiro. Zeltiņu iedzīvotāji jaunā kvalitātē varēs organizēt gan jau par tradīciju kļuvušus, gan jaunus pasākumus, jo tiks iegādāts projektors, ekrāns un skaļrunis, izmantojot savāktos 1184 eiro. Savukārt, Apē tiks uzstādīta laipa pār Vaidavas upi, kas papildinās gadiem veidoto Vaidavas dabas taku un ļaus iedzīvotājiem un pilsētas viesiem ērti nokļūt pie 140 gadus vecā Dižvītola un mototrases, ieguldot 1874 eiro.

Antuāns no Francijas, kurš strādā PII “Sprīdītis” Alūksnē un palīdzēja pasākumā sagaidīt viesus, atzīst, ka šajā pasākumā bija ārkārtīgi ģimeniska, sirdi sildoša atmosfēra. Viņam šķita lieliski, ka tik dažādi cilvēki, neatkarīgi no statusa un ienākumu līmeņa, sanāk kopā un ziedo.

Alūksnes un Apes novada fonds izsaka pateicību Arāju ģimenei par laipno uzņemšanu un iespēju vienu reizi gadā arī turpmāk rīkot labdarības pasākumu Bahnhofs Hotel! Tāpat paldies brīvprātīgajiem Sanitai Eglītei par pasākuma vadīšanu, Edvardam Ludvigam par tehnisko nodrošinājumu, Sanitai Pāsai par Facebook tiešraides izdošanos, Armīnam Rēdelim par video veidošanu, Diānai Lozko par fotografēšanu, Unai Tomiņai par skaisto mūziku, Agitai Līdumniecei un Nadeždai Hercogai par sekošanu līdzi ziedojumu solīšanai, Antuānam Milleram un Lindai Priedei par viesu sagaidīšanu un citiem nepieciešamajiem darbiem, kā arī Dainai Vītumai no “Bahnhofs Hotel”, rūpējoties par telpām un viesu uzņemšanu, un šefpavārei Ladai Nikolajevai par gardajām uzkodām!

Ziedotāju aplis Alūksnē notika otro reizi. Ideja ir pārņemta no angļu kolēģiem, bet Latvijā veiksmīgi īstenota Talsos, Limbažos, Valmierā un Alūksnē. Pasākumā ziedošana kļūst par saspēli starp cilvēkiem, kas aizrauj gan azarta mīļotājus, gan klusākos ūdeņus.

 

Ilze Zvejniece
Alūksnes un Apes novada pārstāve

Skip to content