Izdots izzinošs materiāls “Šaursliežu ceļojuma piezīmes” - Alūksnes novads

Izdots izzinošs materiāls “Šaursliežu ceļojuma piezīmes”

Vislabāk atmiņā paliek informācija un notikumi, kurus paši esam izpētījuši un piedzīvojuši.  Lai mudinātu doties pa Vidzemes un Dienvidigaunijas dzelzceļa līnijām, kur kādreiz kursējis šaursliežu dzelzceļš un īpaši izpētītu un iepazītu unikālo Gulbenes-Alūksnes dzelzceļa līniju, kur vilciens kursē joprojām, izdots izzinošs materiāls “Šaursliežu ceļojuma piezīmes”.

Uzdevumu grāmata izmantojama kā atmiņu klade, dodoties iepazīt Baltijā vienīgo regulāri kursējošo šaursliežu dzelzceļa līniju. Materiāls sastāv no 12 krāsojamām lapām, kurās attēlotas līnijā esošās stacijas, pieturas vietas un vilciens. Katrā lapā ietverts papildus uzdevums, kas mudina izzināt dzelzceļa vēsturi un pievērst uzmanību detaļām. Izzinošajam materiālam pievienota aploksne, ar kuru var nosūtīt savas ceļojuma piezīmes draugiem vai ģimenes locekļiem, tādējādi veicinot Vidzemes savdabīgā un unikālā kultūras mantojuma popularizēšanu.

Izzinošā materiāla “Šaursliežu ceļojuma piezīmes” mērķauditorija ir ģimenes ar sākumskolas vecuma bērniem.  Katra ģimene, kas apmeklēs “Alūksnes Bānīša stacija” ekspozīciju, dāvanā saņems šo uzdevumu grāmatu. Materiālu izstrādāja biedrība “Zelta kadri”, un tās izdevējs ir Alūksnes novada pašvaldība.

Materiāls izgatavots ar Eiropas Attīstības fonda INTERREG Igaunijas-Latvijas pārrobežu programmas līdzfinansētā projekta GREEN RAILWAY finansiālu atbalstu.

Šis informatīvais materiāls atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

Skip to content