Aicina izteikt priekšlikumus par šķiroto atkritumu apsaimniekošanas sistēmas uzlabošanu - Alūksnes novads

Aicina izteikt priekšlikumus par šķiroto atkritumu apsaimniekošanas sistēmas uzlabošanu

Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 31. jūlijam izteikt viedokļus par pašreizējo šķiroto atkritumu apsaimniekošanas sistēmu un priekšlikumus tās uzlabošanai.

Alūksnes novadā, rūpējoties par vides tīrību un kārtību, ir uzstādīti šķiroto atkritumu konteineri. Lai vēl vairāk sekmētu atkritumu šķirošanu, ir izveidota interaktīva karte. Ar jauno lietotni var iepazīties pašvaldības mājaslapā www.aluksne.lv (ŠEIT).

Jaunajā interaktīvajā kartē iespējams iepazīties ar vietām novada teritorijā, kurās izvietoti konteineri, paziņot atkritumu apsaimniekotājiem par to, ja kāds no tiem ir pārpildīts, kā arī izteikt savus komentārus par atkritumu apsaimniekošanu kopumā. Pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par to, kur būtu nepieciešams izveidot jaunu šķirošanas punktu, kā arī izteikt domas un ierosinājumus par jau esošajiem.

Lūdzam izteikt savu viedokli līdz 31. jūlijam. Pēc tam datus apkopos un analizēs, lai uzlabotu esošo atkritumu šķirošanas sistēmu Alūksnes novadā.

Svarīgi ir saprast, ka, šķirojot atkritumus, mēs ietaupām vietu atkritumu poligonos, lai noglabāt varētu tikai tos atkritumus, kurus tiešām vairs nav iespējams pārstrādāt atkārtoti. Vēl mēs ietaupām savu naudu, jo šķirotos atkritumus savāc un pārstrādā bez maksas, savukārt nešķiroto sadzīves atkritumu izvešanas un apglabāšanas tarifs ar katru gadu pieaug. Atkritumu šķirošana padara tīrāku un skaistāku apkārtējo dabu–bez ceļmalā nomestām pudelēm vai krūmu zaros iestrēgušiem polietilēna maisiņiem.

  

 

Skip to content