Alūksnē notiks militārās mācības “Zobens 2019” - Alūksnes novads

Alūksnē notiks militārās mācības “Zobens 2019”

No 12. līdz 15. septembrim Vidzemē notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes militārās mācības “Zobens 2019”, kuru laikā tiks vērtēta 31.kājnieku bataljona vienību spēja reaģēt uz hibrīdapdraudējumu.

Mācību laikā bataljona zemessargi Alūksnē veiks patrulēšanu gan ar kājām, gan transportlīdzekļiem, veiks pastiprinātu apsardzi kritiskās infrastruktūras objektam Helēnas ielā 86, un ap to ierīkos kontrolposteņus. Tāpat zemessargi apsargās “Meža Strautiņu” bāzi Alsviķu pagastā, patrulēs tās apkārtnē un uz piebraucamā ceļa ierīkos kontrolposteņus. Uzdevumu izpildes laikā nav paredzēta satiksmes slēgšana, un mācību mērķu sasniegšanā bataljons sadarbosies ar Valsts policiju.

Mācību laikā nosacītā pretinieka spēlētāji būs Latvijas un Igaunijas bruņoto spēku karavīri, kuri darbosies civilajā apģērbā ar mācību laikā noteiktu atšķirības zīmi. Mācību scenārija izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Uzdevumu izpildes laikā 13., 14. un 15. septembrī Alūksnē iespējama īslaicīga satiksmes ierobežošana.

Aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos pa pilsētas ielām un apkārtējiem ceļiem. Lūdzam ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos vai īslaicīgu kontrolpunktu un pārvietojamo šķēršļu izvietošanu. Šie šķēršļi nepiesārņo vidi un nebojā infrastruktūru. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde izsaka pateicību tiem darba devējiem, kuri atbalsta savu darbinieku iesaistīšanos mācībās, tādējādi sekmējot Zemessardzes kaujas spēju paaugstināšanu un katra vietējā zemessarga profesionalitāti.

Informāciju sagatavoja
Informācijas daļas priekšniece
virsleitnante Ieva Karlsberga

Skip to content