Alūksnes Bānīša stacijai gada jubilejā aizraujošs jaunums -  iespēja iejusties detektīva lomā - Alūksnes novads

Alūksnes Bānīša stacijai gada jubilejā aizraujošs jaunums –  iespēja iejusties detektīva lomā

No 1. septembra Alūksnes Bānīša stacija savā pirmajā darbības jubilejā alūksniešiem un pilsētas viesiem dāvina jaunu pakalpojumu ekspozīcijā – piedzīvojumu spēli “Dzelzceļa detektīvs”.

 Dzelzceļa stacijas izsenis ir vietas, kur notikuši neticami atgadījumi, pulcējušies dažādi cilvēki, dažkārt notikuši pavisam mīklaini notikumi, kad situāciju atrisināšanai nācies pieaicināt detektīvu. Spēle “Dzelzceļa detektīvs” aicina iejusties detektīva lomā atrast pavedienus, norādes un gala rezultātā atklāt “noziedznieku”.

 Alūksnes Bānīša stacijas darbinieki stāsta: “Pieņemt izaicinājumu uzsākt izmeklēšanu var pieteikties individuāli vai arī kopā ar pāris labākajiem palīgiem. Uzsākot spēli, dalībnieki saņems slepenu ziņu, norādes un detektīva piederuma komplektu. Veicot izmeklēšanu un atrodot dažādas norādes – pavedienus, detektīvu aizvedīs pie nozieguma atrisinājuma. Uzdevumi met izaicinājumu dalībnieku vērībai un attapībai. Spēli vēl  aizraujošāku padara tas, ka uzdevumi būs jāveic slepeni un atrodot atrisinājumu, tiks fiksēts spēles laiks. Katra mēneša veiksmīgākais spēlētājs vai komanda saņems īpašu balvu no Alūksnes Bānīša stacijas un Alūksnes Tūrisma informācijas centra, bet ekspozīcijas “Alūksnes Bānīša stacijas” divu gadu jubilejā – reitinga līderis iegūs lielo balvu – brīvdienas vienā no Veclaicenes Dabas mājām un grozu ar Alūksnes novada mājražotāju labumiem.”

 Spēlei nav strikta vecuma ierobežojuma, bet stacijas administrācija iesaka, ka “vadošajam detektīvam” jābūt aizrautīgam cilvēkam no agrīniem pusaudžu gadiem līdz pat sirmam vecumam. Spēli izstrādāja biedrības “Zelta kadri” radošā komanda.

 Spēlei jāpiesakās iepriekš pa tālruni +371 25669604. Piedalīties var, iegādājoties ieejas biļeti uz multimediālo ekspozīciju “Alūksnes Bānīša stacija” un papildus samaksājot 1 eiro no katra dalībnieka par spēli.

 Nāc uz Alūksnes Bānīša staciju, ņem līdzi draugus un ģimeni – pierādi, ka tieši Tu esi labākais detektīvs!

 

Dace Bumbiere-Augule,
Alūksnes Tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece

Skip to content