Alūksnes novada pašvaldība nepiekrīt sabiedriskā transporta maršruta slēgšanai - Alūksnes novads

Alūksnes novada pašvaldība nepiekrīt sabiedriskā transporta maršruta slēgšanai

Alūksnes novada pašvaldība saņēmusi valsts SIA “Autotransporta direkcija” informāciju, ka no 1. oktobra vairs nekursēs autobuss Alūksne-Velēna-Madona. Pašvaldības vadība par šādu direkcijas lēmumu ir neizpratnē, jo tas pieņemts neskatoties uz to, ka pašvaldības maršruta slēgšanai nepiekrīt.

 Autotransporta direkcija pamato, ka lēmums slēgt minēto maršrutu, kas no Madonas autoostas pirmdienās, trešdienās, piektdienās, sestdienās, svētdienās izbrauca plkst.8.15 un no Alūksnes autoostas – plkst.15.50, pieņemts, izvērtējot pārvadāto pasažieru skaitu.

 – Esam neizpratnē par to, ka Vidzemes plānošanas reģions pašvaldībām gan pieprasa viedokli par plānotām izmaiņām sabiedriskā transporta kustībā, bet Autotransporta direkcija maršrutu slēdz, neskatoties uz to, ka pašvaldības šādam lēmumam nepiekrīt. Uzskatām, ka šobrīd nav īstais brīdis veikt radikālas izmaiņas šīs valsts funkcijas nodrošināšanā, ņemot vērā, ka valstī notiek iepirkums sabiedriskā transporta pasažieru pārvadājumiem, līdztekus tam notiek arī izglītības sistēmas sakārtošana, turklāt Alūksnes novada teritorijā skolēnu pārvadājumus lielākajā daļā veic un arī turpmāk veiks sabiedriskais transports, – norāda Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Maršruta slēgšanai nav piekritušas un savus iebildumus un priekšlikumus Vidzemes plānošanas reģionam izteikušas arī Gulbenes un Cesvaines novadu pašvaldības, kuru teritorijā kursē minētais maršruts. Alūksnes novada pašvaldība, pamatojot savu nepiekrišanu maršruta slēgšanai, vēstulē Vidzemes plānošanas reģionam uzsvērusi, ka pašvaldība bija plānojusi ar šī maršruta starpniecību daļēji nodrošināt skolēnu pārvadājumus bērniem, kas mācās Strautiņu vai Alūksnes izglītības iestādēs. Turklāt šis ir vienīgais maršruts, kas nodrošina nokļūšanu uz kaimiņos esošā Gulbenes novada Lejasciemu un Velēnu.

Alūksnes novada pašvaldība ieteikusi Autotransporta direkcijai automātiski neslēgt maršrutus, bet rosināt valstī diskusiju par mazāk apdzīvotu vietu (ar zemāku apdzīvotības blīvumu salīdzinājumā ar Pierīgas reģionu) nodrošināšanu ar sabiedrisko transportu, nesalīdzinot dotācijas lielumu valstī vienādā apmērā. Tāpat pašvaldība izteikusi priekšlikumu organizēt diskusiju ar pārvadātājiem par mazāk ietilpīga transportlīdzekļa nodrošināšanu maršrutos, kuros nav daudz pasažieru.

Skip to content