PUTRAS  DIENA “ VĀRU,VĀRU PUTRIŅU!” - Alūksnes novads

PUTRAS  DIENA “ VĀRU,VĀRU PUTRIŅU!”

Visas nedēļas garumā bērni tika iepazīstināti ar dažādiem graudaugiem. Bļodās bērniem tika sabērti graudi kopā ar auzu pārslām. Bērni sašķiroja graudiņus katru atsevišķā traukā, pēc tam pārrunājām, kas tiem kopīgs.

10. oktobrī aicinājām ciemos 8. grupas bērnus, skolotājas un skolotāju palīgus uz kopējo sadraudzību un sadarbību, jo šajā dienā tika svinēta PUTRAS DIENA. 1.grupā bērnus sagaidīja saimniece (skolotāja Ināra Grebūne). Saimniece pastāstīja, ka Latvijā putra ir nacionālais ēdiens, ka graudaugi ir viena no svarīgakajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai mēs daudz biežāk ēstu graudaugus. Bērni varēja apskatīt un iztaustīt dažādās labību vārpiņas. Skolotāja lika padomāt un nosaukt priekšmetus, kas ir vajadzīgi, lai varētu izvārīt putru. Bērni ļoti ātri atpazina un nosauca nepieciešamās lietas. Saimniece demonstrēja bērniem, kā jāvāra putra. Kamēr putra vārījās, skolotāja Sanita Drunka aicināja bērnus uz rotaļu “ Vāru, vāru putriņu”. Pēc rotaļas skolotāja Tatjana Jegorova pastāstīja bērniem pasaku par Rudo vistiņu, kura atrada kviešu graudu.

Nu, lūk, arī putra bija atdzisusi! Čaklie skolotāju palīgi Vita Krūmiņa un Edīte Jakovļeva bija saklājušas putras galdu un aicināja bērnus pie galda cienāties ar garšīgo un veselīgo biezputru.
Ēdīsim putras un būsim veseli un stipri, turpināsim pētīt un mācīties atpazīt dažādus graudaugus, kā arī palīdzēt skolotāju palīgiem ikdienā pašiem klāt glītus pusdienu galdus!

Sagatavoja: 1. grupas skolotāja Ināra GREBŪNE

Skip to content