Atklās pirmo pop-up salonu Alūksnē - Alūksnes novads

Atklās pirmo pop-up salonu Alūksnē

Alūksnes novada pašvaldība ielūdz uz pirmā pop-up salona atklāšanu 21. novembrī pulksten 12.00 Dārza ielā 10, Alūksnē.

Pop-up koncepts Alūksnē attīstījies līdz pirmajam pop-up salonam. Tajā pašlaik darbosies divas uzņēmējas, kas sniegs skaistumkopšanas un šūšanas pakalpojumus. Ar viņām laika gaitā iepazīstināsim Alūksnes novada pašvaldības facebook.com kontā. Visi interesenti laipni aicināti uz atklāšanas pasākumu 21. novembrī, lai iepazītos ar uzņēmējām klātienē.

Iepriekš jau ziņots, ka Alūksnes novada pašvaldība iesaistījusies Eiropas Savienības starpreģionu sadarbības programmā URBACT III, kas atbalsta ilgtspējīgu pilsētu attīstību ar projektu “Augoša pilsēta: Ilgtermiņa lejupslīdes pārvarēšana mazajās pilsētās” (Re-grow City: Tackling Long Term Decline in Smaller Cities”). Projekta galvenais sadarbības partneris ir Altenas pilsēta, Vācijā, un tas ir saistīts ar labās prakses aizgūšanu no Altenas un pielāgošanu savā situācijā katrā no projekta dalībpašvaldībām.

 No Altenas plašā risinājumu klāsta vietējās ekonomikas veicināšanai un mazās uzņēmējdarbības stiprināšanai, Alūksne izvēlējusies pētīt un attīstīt pop-up metodi.

Pop-up ir uz īsu brīdi vai sezonas laiku atvērts veikals, restorāns, galerija vai nomas vieta. Pop-up kustība var atdzīvināt pamestus pilsētas nostūrus, piešķirot tiem īpašu nokrāsu, aizvedot turp apmeklētājus. Pop-up idejas pamatā ir neieguldīt lielus finansiālus līdzekļus telpu labiekārtojumā, mārketinga aktivitātēs un dizaina izveidē.

 – Pop-up var būt veids, kā pārbaudīt jauna veikala atrašanās vietas veiksmīgumu, pirms ieguldīt naudu pastāvīgu telpu izveidē, līdz ar to pop-up var iesaistīties gan esošie uzņēmēji, gan jauni, kuri veiksmes gadījumā savu biznesu var turpināt arī pēc pop-up, – stāsta Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Kristīne Lāce.

 Pašvaldība jau šī gada pavasarī rīkoja tikšanos ar iespējamām ieinteresētajām pusēm pop-up metodes attīstībai Alūksnē, apzinot gan amatnieku, uzņēmēju, gan tukšu telpu īpašnieku vajadzības. Ir notikusi arī pirmā “Modes bode”, kuras darbībā ievērota pop-up metode.

Sanita PĀSA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content