MĒS DZĪVOJAM ZEMĒ BRĪNIŠĶĀ! - Alūksnes novads

MĒS DZĪVOJAM ZEMĒ BRĪNIŠĶĀ!

Novembris „Sprīdītī” ir svētku laiks.

Vispirms mēs visi kopā svinējām dzimšanas dienu mūsu „Sprīdītim”, sagatavojot un noskatoties izrādi „Pifa piedzīvojumi”.
novembrī nācām visi kopā, lai svinētu Latvijas dzimšanas dienu.

Mēs dzīvojam Latvijā,
Mēs dzīvojam Alūksnē,
Mēs dzīvojam zemē brīnišķīgā,
Pilsētā brīnišķīgā.

Par to mums izdevās pārliecināt mūsu jauniegūto draugu sunīti Pifu (skolotāja Sanita Strakša). Bērni  kopā ar skolotāju Sanitu Apšusalu caur dziesmām un dejām Pifu iepazīstināja ar Alūksnes skaistākajām vietām –  ezeru, ezera salām, pili, bānīti, Alūksnes ozoliem, jo īpaši ar Glika ozoliem. Katrai grupiņai bija, kas labs sakāms par mūsu Alūksni. To visu Pifs vēl varēja aplūkot fotogrāfijās, kas bija sagatavotas prezentācijā.

Pifs dalījās iespaidos, cik garš un piedzīvojumiem bagāts bija viņa brauciens uz Latviju.

Pifs ceļoja caur Spāniju, Grieķiju, Lietuvu, Zviedriju, Igauniju. Bērni iepazinās ar šo valstu karogiem un kā šajās valstīs skan – Labrīt! Šīs visas ir starptautisko Erasmus+ projektu “ICT and robotics in pre school education: A more atractive way for learning!” un “The teaching of English in pre school education” dalībvalstis.

Šajā svētku laikā jau otro gadu mēs īstenojam projektu – “Spēka zīmes Latvijai”, kad no pašgatavotiem lukturīšiem iestādes laukumos tiek izliktas Spēka zīmes. 11. un 15. novembra vakaros tās tika iededzinātas grupu laukumiņos.

Skolotājas Sanita STRAKŠA, Sanita APŠUSALA

Skip to content