Konkursa “Gribu būt mobils” pusfināls Kusā! - Alūksnes novads

Konkursa “Gribu būt mobils” pusfināls Kusā!

No 2020. gada 16. janvāra līdz 6. februārim Latvijā sāksies CSDD konkursa “Gribu būt mobils” pusfināli, kurā piedalīsies katra reģiona 10 labākās komandas. Tas būs konkursa 2.posms. Pirmajā, neklātienes posmā savas zināšanas un prasmes pārbaudīja turpat 500 jauniešu komandas no visiem Latvijas novadiem.

Otrdien, 28. janvārī plkst. 11.00 zinošākie Gulbenes reģiona 6.-8. klašu skolēni sacentīsies par uzvaru pusfinālā, Kusas pamatskolā, Skolas ielā 3, Kusa, Madonas novadā.

 

Gulbenes reģiona pusfināla cīņā piedalīsies komandas:

Strauti-1

Strautiņu pamatskola

Strauti-7

Strautiņu pamatskola

Varakļānu vidusskolas 7.a klase

Varakļānu vidusskola

Vilki uz riteņiem

Alūksnes pilsētas sākumskola

Stāķi

Stāķu pamatskola

TORI

Gulbenes novada valsts ģimnāzija

Kusa-67

Kusas pamatskola

Netrafarētie

Dzelzavas pamatskola

MAGNĒTIŅI

Varakļānu vidusskola

Quattro +1

Barkavas pamatskola

 

“Gribu būt mobils” pusfināla dalībniekus sagaida testi par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes organizācijas jautājumiem. Skolēniem jāizstrādā un jārealizē arī mājas darbs. Šī mācību gada konkursa mājas darba tēma ir  “Ir labi būt labam”. Komandai jāizveido savā skolā vai citā sabiedriskā vietā kampaņa vai pasākums par satiksmes dalībnieku savstarpējo kultūru un cieņu, par pamatu ņemot gājējus, velosipēdu un mopēdu vadītājus.

Fināla sacensībās pirmās vietas ieguvēja komanda saņem galveno balvu – izglītojošu ceļojumu 2000 EUR vērtībā. Arī fināla otrās un trešās vietas ieguvēju komandas saņems dāvanu karti ceļojumam, bet pārējos konkursa fināla kārtas dalībniekus gaida stilīgas balvas.

Konkursu rīko Ceļu satiksmes drošības direkcija. Projekta finansējumu nodrošina maksājumi no OCTA līdzekļiem, kurus ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai biedrības “Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” kontā ieskaita apdrošināšanas sabiedrības.

Aicinām Jūs piedalīties pasākumā un apskatīties, kā norisināsies konkursa pusfināli. Savu dalību pasākumā lūgums iepriekš apstiprināt pa e-pastu mobils@agencyvb.lv.

Skip to content