“Dāmas” Alūksnes Bānīša stacijā - Alūksnes novads

“Dāmas” Alūksnes Bānīša stacijā

Pirmo reizi Alūksnes stacijas vēsturiskajā bagāžas šķūnī, būs iespēja apmeklēt izrādi – 21. februārī plkst.19:00 Ozolkalna amatieru teātra “Spēlmanis” psiholoģisko starppaaudžu drāmu “Dāmas”. Piedzīvot lietas neierastā telpas un teātra spēles kombinācijā būs īpašs notikums – izaicinājums aktieriem un nebijis piedzīvojums skatītājiem.

Izrāde “Dāmas” ļauj paskatīties pašiem uz sevi no malas. Konflikts ģimenē – it kā nekas traks, pusaudze nav kārtējo reizi pārnākusi mājās, bet tālākie notikumi atklāj sasāpējušus jautājumus un izjauc tik ierasto ikdienu, mainot to uz visiem laikiem. Vai mēs esam gatavi beidzot runāt, pieaugt, būt paši? Cik daudz iespēju esam palaiduši garām, domājot, ka tas, ko darām, ir pareizi.

Teātra režisore Tatjana Ābeltiņa, raksturojot izrādi, saka: “Šī ir izrāde, kura jāredz būtu ikvienam. Vecmāmiņa, meita un mazmeita, trīs paaudzes vienuviet. It kā nekas sevišķs, bet viņu starpā ir tik daudz nepateikts, neizrunāts. Vienas nakts nenozīmīgs notikums – šķietamo miermīlīgo ģimenes idilli sašķeļ drumslās. Piekrītu, ka izrāde ir smaga, emocionāls pārdzīvojums vēl pēc izrādes neliek mieru, bet līdz šim dzirdētās atsauksmes ir smeldzīgas – katrs no skatītājiem ir atpazinis sevi.”

Beļavas pagasta Ozolkalna amatierteātris “Spēlmaņi” savu darbību uzsācis 2012. gadā. Teātris regulāri uzved jaunas izrādes, ar kurām vairākkārt iegūti I pakāpes diplomi Gulbenes novada teātra skatēs. Režisore Tatjana Ābeltiņa kolektīvu vada no 2018.gada rudens.

Vecuma ierobežojums: no 14 gadiem.
Biļetes cena: 3eiro (vietu skaits ierobežots)
Biļešu rezervācija: 25669604

Informāciju sagatavoja:
Dace Bumbiere-Augule
Alūksnes tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece

Skip to content