Alsviķu bērnudārzam “Saulīte” - 55 gadi - Alūksnes novads

Alsviķu bērnudārzam “Saulīte” – 55 gadi

Vadītāja Velta Priede pirmajā darba dienā 10.03.1965.

 Alsviķu bērnudārza “Saulīte” ēkā jaunais gads ir sācies ar brīnišķīgo svētku gaidīšanas sajūtu, jo šā gada 10. martā pirmsskolas izglītības iestādei jau apritēs 55 gadi. Skaisti brieduma gadi, kuru vēstures lappuses ir pieredzējušas dažādus laikus, daudz darbiniekus un gandrīz vienmēr piepildītas telpas ar zinātkāriem, dzīvespriecīgiem bērniem.

 Par pašiem izglītības iestādes pirmsākumiem atmiņās dalās bērnudārza “Saulīte” pirmā vadītāja Velta Priede: “1965. gadā, kad sākām strādāt, iekārtojām iestādi, bija visādi darbi jāpaveic, līdz varējām uzņemt bērnus. Ar Ilgu Upatnieci stādījām apstādījumus. Gar sētu sērmūkšļus, lai ļaunums nenāk iekšā.” Savos jau ļoti cienījamos 90 gados Velta atklāj, ka no paša pirmā PII “Saulīte” darba kolektīva ir vienīgā, kas vēl ir dzīva. Viņa labprāt dalās atmiņās: “Tai laikā iestāde strādāja sešas dienas nedēļā un bērnus veda uz nedēļu. Sestdienās bērniem devām konfekti. Kad pirmajā gadā pagrabā nosala kartupeļi, darbinieki tos nesa no mājām. Visvairāk baidījāmies no sanepidstacijas. Atmiņā palicis arī kāds 1. aprīļa joks, kad darbiniekiem pateicu, ka ieradīsies sanepidstacija!” Paldies Veltai Priedei par “Saulītes” pamatos ieguldīto darbu pašos pirmsākumos un par atmiņām!

 2019./2020. mācību gads pirmskolas izglītības iestādei “Saulīte” ir bijis liels pārmaiņu gads – mainījusies gan vadība, gan jauni darbinieki un arī pats mācību process, jo no šī mācību gada visās pirmsskolās tiek īstenots jaunais mācību saturs. PII “Saulīte” mācību gads iesācies darbīgi, aktīvi un rosīgi gan pedagogiem – pilnveidojot zināšanas, plānojot, analizējot, vērojot, vērtējot, gan bērniem – sajūtot, sadzirdot, saredzot, sataustot, izpētot, eksperimentējot, darot un piedzīvojot. Lai “Saulītē” ienākot, bērns justos gaidīts, ieinteresēts un drošs, telpās nepārtraukti tiek pilnveidota, uzlabota vide un papildināta materiālā bāze. Arī tehnoloģijas resursi ir pietiekamā daudzumā. Iestādē ir interaktīvā tāfele un portatīvie datori, tādējādi ir praktiska iespēja pielietot un saprast digitālo tehnoloģiju lomu, to radītās iespējas un resursus.

“Saulītei” ir jābūt īpaši siltai un mājīgai, jo tai ir “jāsasilda” vidēji 12 bērni arī vēlās vakara un nakts stundās. Kā diennakts pirmsskolas izglītības iestāde “Saulīte” ir jau no pašiem tās pirmsākumiem, tāpēc ikviens darbinieks, kas spēj dalīties ar savu sirds siltumu un to nodot bērniem, ir “Saulītei” nozīmīgs un vērtīgs.

 Paldies ikvienam vecākam, kas uztic “Saulītei” to, kas viņiem ir visdārgākais pasaulē. Lai turpmākā mijiedarbība un sadarbība sekmē bērniem pozitīvu dzīves pamatu veidošanos.

Foto no Alsviķu PII”Saulīte” albūma  – “Saulīte” 1966.gadā

Svētku noskaņā par “Saulīti” – vadītāja Viola Lāce

Skip to content