Ar pakalpojumu “transports pēc pieprasījuma” iepazīstināta LPS valde; kopš oktobra pārvadāti 1174 pasažieri - Alūksnes novads

Ar pakalpojumu “transports pēc pieprasījuma” iepazīstināta LPS valde; kopš oktobra pārvadāti 1174 pasažieri

Otrdien, 10. martā Vidzemes plānošanas reģions (VPR) tika aicināts piedalīties Latvijas Pašvaldību savienības valdes sēdē, lai iepazīstinātu klātesošos ar Vidzemē īstenoto pilotprojektu “transports pēc pieprasījuma”, kas kopš 2019. gada 21.oktobra tiek izmēģināts Alūksnes novadā un Mazsalacas novadā.

Projekta komanda saņēma daudz interesējošus jautājumus par projekta ieviešanas kārtību, kā arī tika diskutēts par sabiedriskā transporta nozares atvērtību jauninājumiem. VPR tika uzteikts par vēlmi nākt klajā ar inovatīviem risinājumiem, īstenojot šādu projektu Latvijā.

Apkopojot statistikas datus, kopš pilotprojekts “transports pēc pieprasījuma” tika uzsākts, līdz 2020. gada 29.februārim abās pilotteritorijās kopā pārvadāti jau 1174 pasažieri, izpildot 508 reisus. No tiem Mazsalacas novadā 392 reisos pārvadāti 844 pasažieri, kamēr Alūksnes novadā 116 reisos – 330 pasažieri.

Jāatgādina, ka abos novados “transports pēc pieprasījuma” tiek izmēģināts atšķirīgi – Mazsalacas novadā transportu var pieteikt visā novada teritorijā, lai dotos uz pakalpojumu saņemšanas vietām, kamēr Alūksnes novadā noteiktas konkrētas teritorijas un transportu katrā no tām var pieteikt konkrētā nedēļas dienā.

Pakalpojumu var izmantot gan konkrētā novada iedzīvotāji, gan arī viesi, t.sk. tūristi, taču pirms tam jāreģistrējas kā pakalpojuma lietotājam un brauciens jāpiesaka vismaz 24 stundas iepriekš, zvanot pa tālruni 27891000. Jāņem vērā, ka zvanus pieņem katru darba dienu no plkst. 8:30 līdz plkst.14:00, savukārt braucienus iespējams īstenot darba dienās no plkst.6:00 līdz plkst.23:00. Ja iedzīvotājs iepriekš brīdinājis, ar transportu pēc pieprasījuma iespējams nokļūt arī atpakaļ mājās, kā arī gadījumos, kad ir grūtības pārvietoties, ir smagi saiņi vai arī mazi bērni – transports iebrauks arī mājas pagalmā.

Vidzemes plānošanas reģions pilotprojektu “transports pēc pieprasījuma” īsteno Eiropas Savienības un Latvijas valsts budžeta līdzfinansētā projekta “MAMBA” ietvaros. No Latvijas partnerībā ir arī Autotransporta direkcija un Vidzemes Augstskola. Lai uzzinātu vairāk par projektu, aicinām ieskatīties projekta mājaslapā: www.mambaproject.eu

Informācija par projektu: Līga Puriņa – Purīte, projekta “MAMBA” vadītāja, Vidzemes plānošanas reģions, mob.t. 29214024, liga.pp@vidzeme.lv.

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, projekta “MAMBA” sabiedrisko attiecību speciāliste,  anita.abolina@vidzeme.lv.

Skip to content