Alūksnes novada dome pārceļ nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus - Alūksnes novads

Alūksnes novada dome pārceļ nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus

Alūksnes novada dome 26. marta sēdē pieņēma lēmumu šogad noteikt divus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, pārceļot nodokļa nomaksas termiņu par pirmo ceturksni uz 15. augustu, bet par otro ceturksni uz 15. novembri.

Šādu lēmumu dome pieņēma, pamatojoties uz likuma “Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību” 4. punktā paredzēto tiesību pašvaldībām 2020. gadā noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus.

Līdz ar to Alūksnes novadā nekustamā īpašuma nodokļa nomaksai šogad ir divi iepriekš minētie termiņi. Papildu paziņojumus par nodokļa maksājumiem izsūtīt nav paredzēts. Pašvaldība aicina nodokļa maksātājus, ja vien ir šāda iespēja, nodokļa maksājumus neatlikt uz pēdējo mirkli.

Ja vēlaties maksāt skaidrā naudā, to ir iespējams veikt veikalos “MAXIMA” (katra rēķina apmaksas cena ir 0,50 EUR) un arī “Latvijas Pastā”. Maksa par pārskaitījumu veikšanu “Latvijas Pastā” ir diferenciēta dažādi:
1) Ja pārskaitījums tiek veikts no personas PNS konta uz pašvaldības PNS kontu – bez pakalpojuma maksas,
2) Ja tiek veikts skaidras naudas pārskaitījums uz pašvaldības PNS kontu – minimālā pakalpojuma maksa 0,90 EUR,
4) Ja tiek veikts pārskaitījums no personas PNS konta uz pašvaldības bankas kontu – minimālā pakalpojuma maksa 1,00 EUR,
3) Ja tiek veikts skaidras naudas pārskaitījums uz pašvaldības bankas kontu – minimālā pakalpojuma maksa 3,50 EUR.

Droši un ērti nekustamā īpašuma nodokli var nomaksāt portālā www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv. Abos portālos pieejami pašvaldību banku konti nekustamā īpašuma nodokļa samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem.

Savukārt, veicot maksājumu internetbankā, būtiski pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi maksāšanas paziņojumu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti paziņojumā.

Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content