Pašvaldība gatavo lēmuma projektu un kārtību skolēnu ēdināšanas nodrošināšanai novadā - Alūksnes novads

Pašvaldība gatavo lēmuma projektu un kārtību skolēnu ēdināšanas nodrošināšanai novadā

Alūksnes novada pašvaldība šobrīd turpina strādāt pie tā, lai sagatavotu ārkārtējās situācijas laikā izdotajiem normatīvajiem aktiem un atbildīgo ministriju norādījumiem atbilstīgu domes lēmuma projektu un jēgpilnu kārtību, kā šobrīd, kad mācību process notiek attālināti, organizēt skolēnu ēdināšanu.

Tuvākā laikā notiks Alūksnes novada domes sēde, kurā par šo jautājumu tiks lemts. Pašvaldība informēs par pieņemto lēmumu.

Saskaņā ar 31. marta grozījumiem Ministru kabineta rīkojumā Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” (4.3. 3 punkts), noteikts, ka aprīlī valsts budžeta piešķirto dotāciju brīvpusdienu nodrošināšanai 1.-4. klašu skolēniem par laikposmu, kad valstī ir noteikta ārkārtējā situācija, atbilstoši pašvaldības domes lēmumam var izlietot tās administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušo 1.-4. klašu skolēnu ēdināšanai, kas nāk no trūcīgām, maznodrošinātām vai daudzbērnu ģimenēm.
Pašvaldības aprīlī, ja tām ir neizmantoti brīvpusdienu nodrošināšanai piešķirtie valsts budžeta līdzekļi, atbilstoši pašvaldības domes lēmumam ir tiesīgas izlietot tos savā administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušo 5.-9. klašu skolēnu ēdināšanai, kas nāk no trūcīgām, maznodrošinātām vai daudzbērnu ģimenēm.

Izglītības un zinātnes ministrija savā paziņojumā norādījusi, ka pašvaldības lēmumā var noteikt piemērotāko ēdiena nodrošināšanas veidu – brīvpusdienu piegāde bērniem mājās, pārtikas pakas bērna ģimenei, zupas virtuves pakalpojumi vai cits ēdiena piegādes veida risinājums.

Skip to content