Bibliotēku nedēļā aicinām piedalies spēlē “Pastaiga ar grāmatu!” - Alūksnes novads

Bibliotēku nedēļā aicinām piedalies spēlē “Pastaiga ar grāmatu!”

Sākusies ikgadējā Bibliotēku nedēļa, kas citus gadus saistās ar aktivitātēm un pulcēšanos bibliotēkā. Šogad uz bibliotēku aicināt nevaram, tāpēc rosinām piedalīties spēlē “Pastaiga ar grāmatu”, kas piedāvā gan nelielu informācijas meklēšanas treniņu pie datora, gan izkustēšanos svaigā gaisā, gan kādas sev īpašas grāmatas un tātad arī lasīšanas popularizēšanu.

Kā spēlēt?

 Vietas un objektus, kas ir spēles maršrutā, meklē Latvijas Nacionālajā digitālajā bibliotēkā, sekojot norādēm uzdevumos 👉 https://ej.uz/bi6w
Laikrakstus atradīsi digitālās bibliotēkas sadaļā www.periodika.lv, grāmatas- http://gramatas.lndb.lv

 Kad vajadzīgā informācija atrasta, dodies pastaigā, izvēloties līdzi kādu grāmatu. Fotogrāfijā fiksē objektu un līdzi paņemto grāmatu, pats dalībnieks/-i kadrā var būt, var nebūt.

 Secība, kādā doties uz objektiem un tas, vai tā būs viena pastaiga vai vairākas, paliek pašu ziņā, galvenais atsūtīt fotogrāfijas līdz 27. aprīlim (ieskaitot) uz e-pasta adresi biblioteka.info@aluksne.lv (norādot arī kontakttālruni un pastaigas dalībnieku skaitu).

Ar jūsu veikumu padalīsimies nākamnedēļ, publicējot fotogrāfijas izlases vai kolāžas formā. Ja kāds gribēs spēles fotogrāfijas publicēt arī savos kontos, aicinām to darīt ne ātrāk par 28. aprīli, lai citiem dalībniekiem nejauši nenojauktu spēles “garšu”, parādot kuri objekti ir spēles maršrutā.

Galveno balvu saņems visi dalībnieki – tā būs nedaudz citāda pastaiga ar spēles elementiem svaigā gaisā, jo galvenais ir piedalīties! Tomēr mums ir padomā arī nelielas balvas, ko saņems veiksmīgākie pēc izlozes.

Pats svarīgākais tiem, kas piedalīsies, ir spēli spēlēt atbildīgi, ievērojot visus šobrīd noteiktos drošības pasākumus – satiekot kādu, kas dodas savās gaitās, ievērot distanci! Pastaigā doties vienam vai ar saviem ģimenes locekļiem, vai cilvēkiem, ar kuriem dzīvojat kopā.

Lai jauka pastaiga ar grāmatu!

Skip to content