Aicinām dalīties atmiņās un kopā veidot video stāstu kolekciju “Alūksnieši stāsta…” - Alūksnes novads

Aicinām dalīties atmiņās un kopā veidot video stāstu kolekciju “Alūksnieši stāsta…”

Alūksnes novada pašvaldības kultūras un kultūrizglītības iestāžu projektu konkursā atbalstu un finansējumu ieguvis Alūksnes pilsētas bibliotēkas projekts “Alūksnieši stāsta”, kura realizācijas gaitā bibliotēkas darbinieki iesaistīsies mutvārdu vēstures liecību vākšanā, veidojot alūksniešu stāstu video kolekciju.

Video stāsti ir īpaši vērtīgi, jo tieši atklāj cilvēku sajūtas un pārdzīvojumus, kas ļauj notikumus un vēsturi atainot daudz personīgāk un emocionālāk. Tie būs pašu alūksniešu stāsti par dzīvi un darbu pilsētā un tuvējā apkaimē, kurus paši stāstītāji vai viņu ģimenes locekļi piedzīvojuši savas dzīves laikā.

Video stāstu kolekciju “Alūksnieši stāsta” uzsāksim veidot par tēmām, kuru izvēlē tika ņemts vērā, ka 2020. vai 2021.gadā minētajam notikumam ir atzīmējama/ pieminama apaļa vai pusapaļa jubileja/piemiņas datums:

  • Darbs pašvaldībā valsts neatkarības atjaunošanas laikā,

(100 gadi kopš Alūksnei piešķirtas pilsētas tiesības);

  • Alūksnes Dzimtsarakstu nodaļas darbs,

(2021.gadā- 100 gadi kopš dzimtsarakstu nodaļu dibināšanas Latvijā);

  • Drošības struktūru darbs Alūksnē,

(105 gadi kopš sāka veidot Tautas policiju Latvijas teritorijā);

  • Otrajā pasaules kara laikā piedzīvotais, (75 gadi kopš kara beigām);
  • Žurnālistu darba gaitas, to aizkulises, (95 gadi kopš iznāk “Malienas Ziņas”).

Aicinām ikvienu- bijušo vai esošo alūksnieti- dalīties atmiņās, izstāstīt savu vai sava ģimenes locekļa stāstu, kas saistīts ar iepriekš minētajām tēmām.

Aicinām nekautrēties un dalīties savās atmiņās, jo jūsu stāsti un atmiņas ir vērtīgas laika liecības! Tāpat gaidīsim arī fotogrāfijas, kuras saistītas ar minētajām tēmām, tās tiks noskanētas un atdotas atpakaļ īpašniekam.

Interesentus lūdzam sazināties ar Alūksnes pilsētas bibliotēkas bibliogrāfi Maiju Semjonovu, zvanot uz tālruni 64322197, 25664421 vai rakstot uz e-pastu biblioteka@aluksne.lv .

Lai kopā mums izdodas uzsākt veidot alūksniešu stāstu kolekciju, kas atklāj  mūspuses vietējās vērtības, sasniegumus, vēsturi un attīstību, nostiprina lokālo identitāti, kopienas saliedētību un lokālpatriotismu!

Iveta Ozoliņa,
Alūksnes pilsētas bibliotēkas direktore

Skip to content