Būvdarbu laikā mainīta satiksmes organizācija Gulbenes ielā - Alūksnes novads

Būvdarbu laikā mainīta satiksmes organizācija Gulbenes ielā

2020. gada 4. augustā Alūksnes novada pašvaldība parakstīja vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta “Publiskās infrastruktūras uzlabošana Alūksnes novadā” īstenošanu. Projekta ietvaros tiks izbūvēti inženiertīkli: ūdensvads un kanalizācija Gulbenes ielā no Gulbenes ielas 3A līdz Malienas ielai un tai piegulošajā teritorijā no Malienas ielas 2A līdz krustojumam ar Tālavas ielu. Šonedēļ būvdarbi ir sākušies, un to laikā mainīta satiksmes organizācija.

 Projekta mērķis ir veicināt privātās investīcijas komercdarbībā, uzlabojot ūdenssaimniecības infrastruktūru, kas nepieciešama sekmīgai vietējo komersantu uzņēmējdarbības paplašināšanai. Projekta darbības ir plānotas, balstoties uz uzņēmēju vajadzībām uzņēmējdarbības attīstībai. Inženierkomunikāciju – ūdensvada un sadzīves kanalizācijas infrastruktūras izbūve tiks veikta, piesaistot sadarbības partneri – Alūksnes novada pašvaldības kapitālsabiedrību SIA “Rūpe”. 

Minētie ielas posmi satiksmei slēgti netiks, bet, tā kā ūdensvada un kanalizācijas izbūve notiks ar atklātas tranšejas metodi, būvdarbu laikā satiksme tajos būs apgrūtināta. Dažādos būvdarbu etapos satiksmes nodrošināšanai tiks pielietoti dažādi satiksmes organizācijas risinājumi.

Darbu veikšana ir uzsākta no Tālavas un Malienas ielas krustojuma, kur šobrīd ir apgrūtināta nogriešanās no Tālavas ielas uz Malienas ielu. Darbi iespēju robežās tiek organizēti tā, ka dienas laikā izraktajā būvbedrē tiek guldīta caurule un būvbedre aizbērta. Līdz ar to būvbedre katru dienu atradīsies citā vietā. Plānots rakšanas darbus Malienas ielā pabeigt nedēļas laikā, bet visā objektā – divu mēnešu laikā.

Būvdarbus veic SIA “Rubate”. Projekta kopējās izmaksas ir 106 791,10 EUR, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 75 111,86 EUR. Projekta īstenošanas laiks: 13 mēneši. 

Pašvaldība atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina sekot aktuālajām ceļazīmēm būvdarbu zonā!

Sagatavoja: Sanita SPUDIŅA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content