POP - UP projekti turpina attīstīties - Alūksnes novads

POP – UP projekti turpina attīstīties

 Par spīti neierastajiem apstākļiem šogad valstī un pasaulē, kas saistīti ar COVID-19 izplatību, Alūksnes novada pašvaldība turpina aktīvi īstenot POP-UP projektu. Kamēr gaidāmi jaunumi par nākamo POP-UP uzņēmēju, atskatīsimies uz to, kā veicies divām entuziastiskām uzņēmējām, kuras savas POP-UP idejas uzsāka visgrūtākajā periodā – martā, kad valstī bija noteikta ārkārtējā situācija ar daudziem ierobežojumiem.

 Kluba “Cita Opera” gadījumā ārkārtējā situācija nozīmēja pilnīgu biznesa apstāšanos, tādēļ uzņēmēja Linda Vaivode nonāca pie idejas izveidot POP-UP burgernīcu kluba telpās. Linda stāsta, ka bez burgernīcas būtu bijis gandrīz neiespējami turpināt izmaksāt algu darbiniekiem un saglabāt uzņēmumu. Īpaši iecienītas bijušas burgeru piegādes darbavietās vai uz mājām. Lai arī uzņēmuma pamatdarbība palēnām atjaunojas, Linda uzsver, ka burgernīca paliks kā uzņēmuma turpmākās darbības sastāvdaļa, kā arī uzņēmējai jau ir ieceres, kā papildināt burgernīcas sortimentu.

 Otra POP-UP uzņēmēja ir Inese Driņina De Echazabal Acosta, kura savu pakalpojumu – mīksto mēbeļu ķīmiskā tīrīšana uzsāka laikā, kad reti kurš vēlējās uzņemt viesus savās mājās. Savukārt lielu popularitāti klientu vidū ieguva automašīnas sēdekļu ķīmiskā tīrīšana. Inese priecājas par jau iegūto stabilo klientu loku un ir pārliecināta, ka vislabākā reklāma ir tieši klientu atsauksmes. Uzņēmēja plāno neapstāties un turpināt iesākto, jo ziema nav šķērslis mašīnu salonu un mīksto mēbeļu tīrīšanai.

 Abas uzņēmējas ir gandarītas par iespēju sadarbībā ar pašvaldību realizēt savas biznesa idejas, kuras ir pierādījušas to dzīvotspēju. Lai projektu varētu turpināt realizēt, pašvaldība aicina atsaukties tukšo telpu īpašniekus un izvērtēt savas iespējas iznomāt telpas. Telpu jautājums ir aktuāls ne tikai projekta uzņēmējiem, bet ikvienam, kurš vēlas uzsākt uzņēmējdarbību. Sadarbojoties dažādām iesaistītajām pusēm, ir iespējams veidot pilsētas centru dzīvu un aktīvu, lai tajā valdītu ekonomiska rosība.

Alūksnes novada pašvaldība ir iesaistījusies Eiropas Savienības starpreģionu sadarbības programmā URBACT III, kas atbalsta projektus ilgtspējīgai pilsētu attīstībai.Projekts “Augoša pilsēta: Ilgtermiņa lejupslīdes pārvarēšana mazajās pilsētās” (Re-grow City: Tackling Long Term Decline in Smaller Cities”). Projekta galvenais sadarbības partneris Altenas pilsēta, Vācijā.

Sanita Spudiņa,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content