KNAB neuzsāks padziļinātu pārbaudi - Alūksnes novads

KNAB neuzsāks padziļinātu pārbaudi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informē “Alūksnes un Malienas Ziņas”, ka pirms pusotras nedēļas saņemtais iesniegums no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) nesatur pamatotu informāciju, lai uzsāktu padziļinātu pārbaudi.

“KNAB iepazinās ar VARAM 15. septembrī pārsūtīto iesniegumu par Alūksnes novada domes deputātu un citu personu, iespējams, pretlikumīgām darbībām.

Norādām, ka šovasar, jūnija vidū, KNAB saņēma identisku iesniegumu un pēc iepazīšanās ar tā saturu konstatēja, ka iesniegums nesatur pamatotu informāciju, lai KNAB uzsāktu padziļinātu pārbaudi par amatpersonu iespējamu iesaisti koruptīvās darbībās vai pieļautiem interešu konflikta pārkāpumiem,” laikrakstam stāsta KNAB Stratēģiskās komunikācijas nodaļas priekšniece Paula Vilsone.

Viņa arī norāda, ka šonedēļ, 21. septembrī, KNAB nosūtīja VARAM atbildi, izklāstot iestādes iepriekš secināto un vienlaikus aicināja ministriju kā atbildīgo institūciju par pašvaldību darbības tiesiskuma uzraudzību savas kompetences ietvaros pārbaudīt iesniegumā minētās informācijas pamatotību.

“Tāpat KNAB lūdza VARAM informēt pretkorupcijas iestādi par konstatētajiem faktiem, kas VARAM ieskatā liecina par valsts amatpersonu iesaisti koruptīvās darbībās vai pieļautiem interešu konflikta pārkāpumiem,” saka P. Vilsone.

Savukārt Valsts kontrole laikrakstam norāda, ka savu lēmumu paziņos nākamnedēļ.

Skip to content