“Vakara pastaiga citā gaismā”  Lāča dārzā - Alūksnes novads

“Vakara pastaiga citā gaismā”  Lāča dārzā

2. oktobrī no plkst. 19:00 līdz 22:00 ikviens aicināts doties neparastā vakara pastaigā citā gaismā Lāča dārzā Balvos.

Pasākums plānots kā svinīga Lāča dārza atklāšana pēc labiekārtošanas darbiem, kas tika veikti Latvijas-Krievijas pārrobežu projekta “Veco parku jaunā dzīve: efektīva vēsturisko dabas objektu apsaimniekošana Latvijas – Krievijas pierobežā” ietvaros. Projekta īpaša pievienotā vērtība ir Balvos esošā kādreizējā muižas augļu dārza- tagad „Lāča dārza ”- un Pleskavā esošā Karitovas muižas parka, kas arī piedzīvo atjaunošanu projekta ietvaros,  kopīgā vēsture. Dodoties šajā pastaigā vērts zināt, ka 19.gadsimtā daudzu gadu desmitu garumā gan Koritovā, gan Balvos saimniekoja Gorožansku dzimta. Šaja laikā veidotie parki sākotneji kalpoja muižas īpašnieku un viņu viesu vajadzībām un priekam. 19.gadsimta vidū Koritovas parks svētdienās tika atvērts pilsētnieku apmeklējumam – tā kļūstot par pirmo publiski pieejamo parku Pleskavas piepilsētā.

Rudenīgajā laikā pastaigu īpašu darīs dažādi gaismas un dzīvās uguns objekti, silta tēja, Riharda Krilova ģitārspēles improvizācijas un grupas “Radio trio” koncerts.

Dodoties pastaigā pa Lāča dārzu, pasākuma laikā būs iespēja apmeklēt arī Balvu Novada muzeju, kur skatāma Latvijas laikmetīgās keramikas izstāde no Daugavpils Marka Rotko centra mākslas kolekcijas. Muzeja apmeklējums bez maksas.

Uzsāksim savu pastaigu parkā un vēsturē 2. oktobrī- Balvos, „Lāča dāzā”, lai to turpinātu pavasarī Koritovas muižas parka atklāšanas svētkos Pleskavā.

Skip to content