Konstatēts COVID-19 gadījums: Pašvaldība aicina rūpīgi ievērot visas epidemioloģiskās drošības prasības! - Alūksnes novads

Konstatēts COVID-19 gadījums: Pašvaldība aicina rūpīgi ievērot visas epidemioloģiskās drošības prasības!

Sakarā ar 28. septembrī saņemto ziņu, ka vienam Ziemeru pamatskolas skolēnam ir konstatēta saslimšana ar Covid-19, pašvaldība aicina ikvienu iedzīvotāju rūpīgi un atbildīgi ievērot visas epidemioloģiskās drošības normas. Uzsveram, ka saslimšana skolēnam nav saistīta ar kontaktēšanos skolā.

Izglītības iestāde ir saņēmusi norādes no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) par rīcību šajā situācijā un tās izpilda. Klase, kurā mācījies skolēns, kam konstatēta saslimšana, un pedagogs pēc SPKC rīkojuma atradīsies mājas karantīnā 10 dienas, un mācības līdz 7. oktobrim notiks attālināti. Skolēnu vecāki ir aicināti sekot līdzi bērnu veselībai un izmaiņu gadījumā par to informēt ģimenes ārstus.

Attiecībā uz pārējām klasēm nekādi epidemiologu norādījumi nav saņemti, tādēļ tās mācības turpinās klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības nosacījumus. Šajā laikā līdz 7. oktobrim skolā nenotiks arī pasākumi un aktivitātes, kurās pulcējas dažādu vecumu skolēni. Izglītības iestāde veic pastiprinātu telpu dezinficēšanu.  Skolēniem pedagogi atgādina par regulāru roku mazgāšanu un dezinficēšanu.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, regulāri un rūpīgi mazgāt rokas ar ūdeni un ziepēm vai izmantot dezinfekcijas līdzekļus, īpaši pēc sabiedrisku vietu apmeklēšanas, pirms ēšanas, pēc tualetes apmeklējuma, ievērot 2 metru distancēšanos no pārējiem cilvēkiem, ievērot 10 dienu pašizolāciju, ja persona atgriezusies no ārzemēm.

Skip to content