Klātienes mācībās Ziemeru skolas klase drīkst atgriezties no 8. oktobra - Alūksnes novads

Klātienes mācībās Ziemeru skolas klase drīkst atgriezties no 8. oktobra

Alūksnes novada Ziemeru pamatskolas klase, kura sakarā ar vienam skolēnam konstatēto pozitīvo Covid-19 testu kopš 28. septembra atradās mājas karantīnā un mācījās attālināti, mācības klātienē drīkst atsākt no rītdienas, 8. oktobra.

Latvijas Televīzijas ziņu raidījumā “Rīta Panorāma” 7. oktobrī izskanēja informācija, ka klasei mācības klātienē atsākas jau šodien, tomēr tā nav – pie klātienes mācībām klase var atgriezties pēc 10 dienu mājas karantīnas, tātad no 8. oktobra.

Saskaņā ar epidemiologu norādēm mācības klātienē var atsākt pēc noteiktā mājas karantīnas laika ar ģimenes ārsta izsniegtu izziņu, ka skolēns drīkst apmeklēt skolu. Prasība veikt Covid-19 testu kontaktpersonai nav obligāta un par to, vai nozīmēt testa veikšanu, lemj attiecīgās personas ģimenes ārsts. Skolas direktore Ilze Andronova informē, ka trim skolēniem un pedagogam veiktais tests bijis negatīvs, četriem skolēniem rezultāts ir gaidāms ceturtdien, tādēļ viņi skolu ceturtdien vēl neapmeklēs, savukārt diviem skolēniem ģimenes ārsts nav noteicis veikt testu.

Kā zināms, 28. oktobrī tika saņemta informācija, ka vienam skolēnam Alūksnes novadā ir konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, līdz ar to klasei tika noteikta 10 dienu mājas karantīna un mācības skolēni turpināja attālināti.

Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, regulāri un rūpīgi mazgāt rokas ar ūdeni un ziepēm vai izmantot dezinfekcijas līdzekļus, kā arī ievērot 2 metru distanci no citām personām un lietot sejas masku sabiedriskajā transportā. Tāpat pašvaldība aicina izturēties atbildīgi un ievērot noteikto karantīnas laiku personām, kas noteiktas kā Covid-19 pacienta kontaktpersonas, un pašizolācijas laiku personām, kas atgriezušās no ārzemēm.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content