Par pašvaldības budžeta līdzekļiem atjaunots Dzirnavu tilts Jaunannā - Alūksnes novads

Par pašvaldības budžeta līdzekļiem atjaunots Dzirnavu tilts Jaunannā

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis (no labās) kopā ar Jaunannas pagasta pārvaldes vadītāju Vēsmu Čugunovu, darba vadītāju Gunti Paulsonu un būvfirmas “Ceļinieks 2010” vadītāju Andi Ērgli svinīgi pārgriež lentu

Jaunannas pagastā pabeigta Dzirnavu tilta atjaunošana ceļa posmā Jaunanna-Eizentāle. Pēc SIA “Inženierbūve” izstrādātā būvprojekta darbus saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātu veica SIA “Ceļinieks 2010”.

 

Tilta atjaunošanas būvdarbu kopējās izmaksas saskaņā ar noslēgto būvdarbu līgumu ir 181 527,16 EUR. Alūksnes novada pašvaldība jau 2019. gadā tilta atjaunošanai no pašvaldības budžeta ceļu un ielu uzkrājuma piešķīra 80 000 EUR. Atlikušo nepieciešamo summu tobrīd pašvaldība plānoja ņemt kā aizņēmumu Valsts kasē, taču aizņēmumi tika atbalstīti tikai projektiem ar Eiropas Savienības finansējumu, līdz ar to Jaunannas tilta atjaunošanai trūkstošo finansējumu aizņēmuma veidā saņemt nebija iespējams. Tā kā tilta atjaunošana bija steidzama nepieciešamība, no pašvaldības budžeta līdzekļiem šogad piešķirti arī pārējie darbu veikšanai vajadzīgie līdzekļi.

 – Esam ļoti apmierināti ar būvnieku darbu, objekts atjaunots patiešām teicami! Lielā mērā tas noticis, pateicoties visas komandas kopdarbam – gan pašvaldībai kā pasūtītājam, gan darba veicējiem un, protams, pagasta pārvaldei-, komentē Būvvaldes būvinspektore Aina Kaukala.

Sagatavoja: Sanita SPUDIŅA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content