Apstiprina lokālplānojumu Pils ielai 3 - Alūksnes novads

Apstiprina lokālplānojumu Pils ielai 3

 Alūksnes novada domes 29. oktobra sēdē deputāti pieņēma lēmumu apstiprināt saistošos noteikumus Nr. 22/2020 “Lokālplānojums, kas groza Alūksnes novada teritorijas plānojumu 2015.-2027. gadam, nekustamajam īpašumam Pils iela 3, Alūksnē, Alūksnes novadā”.

 Kā jau ziņots iepriekš, pašvaldībā vērsās komersants ar ierosinājumu izstrādāt lokālplānojumu nekustamajam īpašumam Pils ielā 3, Alūksnē. Izstrādes priekšlikums paredzēja funkcionālā zonējuma maiņu no savrupmāju apbūves uz publiskas apbūves teritoriju.

 Saskaņā ar Alūksnes novada domes 2020. gada 30. jūlija lēmumu Nr. 193 “Par lokālplānojuma, kas groza Alūksnes novada teritorijas plānojumu 2015. -2027. gadam, nekustamajam īpašumam Pils iela 3, Alūksnē, Alūksnes novadā, pirmās redakcijas nodošanu publiskai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai”, ir veikta publiskā apspriešana. Tā notika no 13. augusta līdz 17. septembrim un 9. septembrī notika publiskās apspriešanas sanāksme. To apmeklēja konkrētās apkaimes iedzīvotāji. Sanāksmes dalībnieku priekšlikums bija izveidot apstādījumus vai cita veida infrastruktūru, lai saglabātu privātumu starp plānoto apbūvi un privātmāju teritoriju. Šis priekšlikums ņemts vērā un tiks veidoti papildu stādījumi starp lokālplānojuma teritoriju un privātmāju teritoriju.

 Domes 29. oktobra sēdē apstiprinātos saistošos noteikumus varēs sākt īstenot pēc tam, kad būs pabeigtas Teritorijas attīstības plānošanas likuma 27. panta trešajā daļā minētās darbības – ja par teritorijas plānošanu atbildīgā ministrija divu mēnešu laikā nebūs konstatējusi lokālplānojuma izstrādes procedūras pārkāpumus vai neatbilstību normatīviem aktiem.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content