Konstatēts Covid-19 saslimšanas gadījums pašvaldības administrācijā - Alūksnes novads

Konstatēts Covid-19 saslimšanas gadījums pašvaldības administrācijā

Alūksnes novada pašvaldības administrācijā, Dārza ielā 11, Alūksnē, konstatēts viens saslimšanas gadījums ar Covid-19. Darbinieka, kam saslimšana konstatēta, darba pienākumi nav saistīti ar klientu apkalpošanu. Būtiski, ka darbinieks jau nedēļu savus darba pienākumus ir veicis attālināti.

Saņemot informāciju par saslimšanas gadījumu, pašvaldība ir sazinājusies ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), lai saņemtu rekomendācijas turpmākām darbībām.

SPKC šobrīd nosaka saslimušā darbinieka kontaktpersonas un sazināsies ar tām. Saskaņā ar SPKC rekomendācijām, saslimušā darbinieka kabinetā, kā arī koplietošanas telpās tiks veikta dezinfekcija. Pašvaldības administrācijas darbinieki darba pienākumus veic attālināti. Arī pašvaldības iestādes ir ierobežojušas klientu apkalpošanu klātienē. Par saslimšanas gadījumu ir informēti administrācijas darbinieki un pašvaldības iestādes, pašvaldības vadība ir aicinājusi darbiniekus novērot savu veselības stāvokli.

Pašvaldības administratīvā ēka būs atvērta. Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotais Klientu apkalpošanas centrs turpinās darbu, klientus apkalpojot pēc iepriekšēja pieraksta vai attālināti.

– Aicinu Alūksnes novada iedzīvotājus Covid-19 vīrusa izplatību uztvert nopietni – lūdzu ievērot visus epidemioloģiskās drošības noteikumus – ikdienā, uzturoties sabiedriskās vietās, valkāt sejas maskas vai vizierus, ievērot fizisko distancēšanos no citiem cilvēkiem, rūpīgi un regulāri mazgāt vai dezinficēt rokas, izvairīties no pulcēšanās, kā arī lejupielādēt viedtālruņos un lietot aplikāciju “Apturi Covid”. Būsim atbildīgi viens par otru, sargāsim un saudzēsim gan savu, gan savu tuvo cilvēku veselību, – aicina Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content