Pirmdien Sociālo lietu pārvalde sāks izsniegt maskas mazaizsargātām personām - Alūksnes novads

Pirmdien Sociālo lietu pārvalde sāks izsniegt maskas mazaizsargātām personām

Alūksnes novada Sociālo lietu pārvalde pirmdien, 16. novembrī, uzsāks daudzkārt lietojamo higiēnisko sejas masku izsniegšanu noteiktām Alūksnes novada teritorijā deklarēto iedzīvotāju grupām.

Saskaņā ar Alūksnes novada domes 9. novembra ārkārtas sēdes lēmumu šīs maskas varēs saņemt personas, kurām piešķirts trūcīgas un maznodrošinātas personas statuss, kā arī personas, kuras saņem dienas aprūpes centra, krīzes centra vai aprūpes mājās pakalpojumus. Masku lietošanas pienākums neattiecas uz bērniem līdz 13 gadu vecumam, tādēļ jaunākiem bērniem tās nav paredzēts izsniegt.

– No novembrī saņemtā sūtījuma katrai personai varēsim izsniegt pa vienai aizsargmaskai. Decembrī plānots saņemt otru sūtījumu un tad varēsim izsniegt vēl pa vienai. Šīs būs daudzkārt lietojamas maskas, kas mazgājamas līdz 30 reizēm, – skaidro Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes vadītājs Arturs Upīts.

Alūksnes pilsētā dzīvojošām personām ar trūcīgas un maznodrošinātas personas statusu, lai saņemtu masku, jādodas uz Sociālo lietu pārvaldi, pagastos – pie sociālajiem darbiniekiem, kas pieņem klientus pagastu pārvaldēs. Personām, kas saņem mājas aprūpi, ir dienas centra vai krīzes centra klienti, maskas sociālie darbinieki piegādās mājās.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content