Skolu darbs no 30. novembra Alūksnes novadā - Alūksnes novads

Skolu darbs no 30. novembra Alūksnes novadā

Alūksnes novada pašvaldības izglītības iestādes ir izvērtējušas savu kapacitāti, un lielākā daļa no tām turpinās darbu klātienē.

Skolu vadība ir pārskatījusi telpu platības un lēmusi, ka astoņu novada skolu mācību process turpināsies pilnībā klātienē 1.-6. klašu izglītojamiem. Klasēs, kur esošā telpu platība nenodrošina nepieciešamo platību uz vienu skolēnu, tiks izmantoti dažādi risinājumi – skolās, kur ir lielākas klases, dalīsies divās grupās un strādās blakus klasēs, citviet kur tas iespējams, pāries uz lielākām klašu telpām.

Alūksnes pilsētas sākumskola izmantos A jeb klātienes modeli un B jeb daļēji attālināto. Skolu direktore informēs audzēkņu vecākus par izmaiņām mācību procesā.

2020. gada 24. novembrī valdība vienojās ieviest stingrākus drošības pasākumus Covid-19 izplatības mazināšanai vairākās sabiedrības darbības jomās, tostarp izglītības iestādēs. Skolās, kuras turpina darbu klātienē, būs jānodrošina 3 m2telpu platība vienai personai. Savukārt pedagogiem būs pienākums izglītības procesa laikā un ārpus izglītības procesa lietot mutes un deguna maskas, lai mazinātu infekcijas izplatības risku no pedagoga uz bērniem. 7.-12. klases turpina izglītību iegūt attālināti. Interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestādes darbu turpina gan individuāli ar izglītojamiem klātienē, gan attālināti. Sporta nodarbības grupā ir atļauts organizēt ārpus telpām.

 

Sagatavoja: Sanita SPUDIŅA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content