Jauna zobārstniecības prakse sāks darbu Alūksnes poliklīnikā - Alūksnes novads

Jauna zobārstniecības prakse sāks darbu Alūksnes poliklīnikā

No 16. decembra SIA “Alūksnes primārās veselības aprūpes centrs” (Alūksnes poliklīnika) telpās darbu sāks jauna SIA “Amālija 2020” zobārstniecības prakse. Būtiski, ka no nākamā gada tajā būs iespējams saņemt bērnu zobārstniecības pakalpojumu bez maksas.

– Poliklīnikai ir izdevies piesaistīt medicīnas speciālistus ļoti svarīgā nozarē, tādā veidā paplašinot zobārstniecības pakalpojuma saņemšanas iespējas Alūksnes novada iedzīvotājiem. Tas ir būtiski pašvaldības vērtējumā. Kopā ar poliklīniku strādājam arī, lai palīdzētu risināt mediķiem nepieciešamos sadzīves jautājumus, ja tas vajadzīgs. Uzskatu, ka ir pareizi, ka pašvaldība ir saglabājusi savu tiešo līdzdalību SIA “Alūksnes primārās veselības aprūpes centrs” un ir viens no uzņēmuma kapitāldaļu īpašniekiem, jo tad varam arī no pašvaldības puses sniegt atbalstu, – vērtē Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks, Sociālās, izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētājs Aivars Fomins.

SIA “Alūksnes primārās veselības aprūpes centrs” valdes priekšsēdētājs Rolands Puriņš uzsver, ka viens no viņa kā uzņēmuma vadītāja mērķiem ir, lai novada iedzīvotājiem būtu pieejami maksimāli vairāk veselības aprūpes pakalpojumu un lai tie būtu saņemami tepat, novada teritorijā.

– Zobārstniecība ir tikai viena no nozarēm, kur nepieciešams paplašināt pakalpojuma pieejamību novada iedzīvotājiem. Šobrīd meklējam potenciālos jaunos speciālistus vēl vairākās citās ārstniecības nozarēs un esam atvērti izskatīt mediķu piedāvājumus, – norāda R. Puriņš.

Iedzīvotājus gan viņš aicina pašreizējā epidemioloģiskajā situācijā atcerēties, ka konsultācijām pie ārsta ir jāpiesakās telefoniski, zvanot konkrētā ārsta praksei vai poliklīnikas reģistratūrai, un lūdz iedzīvotājus nedoties uz poliklīniku tikai tādēļ, lai pieteiktos uz pieņemšanu. Zvans ārsta praksei un reģistratūrai pašreizējos apstākļos ir drošāk, ātrāk un vienkāršāk.

Sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Alūksnes primārās veselības aprūpes centrs” Alūksnes novada pašvaldībai pieder 10,01618% kapitāla daļas, pārējās kapitāla daļas pieder fiziskām personām. Uzņēmuma pamatdarbības virziens ir veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšana.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content