KAD UZVILKTS SILTĀKAIS DŽEMPERIS… - Alūksnes novads

KAD UZVILKTS SILTĀKAIS DŽEMPERIS…

…tad bērni ierodas bērnudārzā, lai veicinātu videi un klimatam draudzīgākus paradumus . Silto džemperu dienā telpās tiek nedaudz samazināta temperatūra un visi tiek uzaicināti uzvilkt siltāku džemperi, tādējādi apliecinot atbalstu iniciatīvai.

Šajā dienā bērni tika informēti par problēmām un nepieciešamajām rīcībām, kas saistītas ar klimata pārmaiņām.

Rīta cēlienā pie bērniem bija ieradies bēdīgs Leduslācis, kuru bērni centās iepriecināt ar pašu izdomātām aktivitātēm – samīļoja, mācīja skaitāmpantu un   aicināja rotaļā. Leduslācis ar video filmas palīdzību pastāstīja bērniem par klimata sasilšanu un ledāju kušanu, kas apdraud viņa izdzīvošanas iespējas. Bērni guva priekšstatu par leduslāču dzīvi ziemeļzemju apstākļos, par klimata pārmaiņu ietekmi uz viņu turpmāko eksistenci, kas rada dzīvnieku izzušanu no pasaules.

Tālākajā gaitā tika noskatīta animācijas filmiņa par trako profesoru Einšteinu, viņa ieteikumiem, 3. grupas sarūpētais video par CO2 pēdu iestādē, pārrunātas un uzklausītas bērnu  domas  klimata sasilšanas mazināšanai, leduslāču glābšanai.

Bērni iepazīstināja jauno draugu ar šī gada EKO  tēmu “Enerģija”, dalījās pieredzē par apgūtajām zināšanām tēmā “Silta, jauka istabiņa”, stāstīja par pašu gatavoto izzinošo plakātu “Kur izmantojam enerģiju mūsu iestādē?”

Neizpalika Leduslācim sagatavotā modes skate, kurā tika demonstrēts siltākais džemperis, pašu izvēlētie aksesuāri. Lai sasildītos, cienājāmies ar siltu tēju, cepumiem.

Paldies visiem, kas rūpējās, sagādāja materiālus tēmai “Silta, jauka istabiņa”, palīdzēja, deva savu ieguldījumu attālinātas apmācības procesā, Silto džemperu dienas norisē un atspoguļojumā.

Sagatavoja: 4.grupas skolotājas Ilze HOLLA, Lusine PETROSJANA- GOLUBEVA

Skip to content