SILTO DŽEMPERU DIENA 2021 “REĀLA RĪCĪBA KLIMATA LABĀ” - Alūksnes novads

SILTO DŽEMPERU DIENA 2021 “REĀLA RĪCĪBA KLIMATA LABĀ”

2021. gada 9. februārī 6.grupas bērni pirmsskolas izglītības iestādē ieradās tērpušies siltos, krāsainos džemperos. Rīta cēlienā tika pārrunāts par “Silto džemperu dienas” akcijas mērķi un katra cilvēka līdzdalības nozīmīgumu, piedaloties tajā. Bērni vēroja videofilmas, aplūkoja plakātus “Klimata pārmaiņas” un iesaistījās pieredzes apmaiņā par vēroto ikdienā.

Pie bērniem ciemos ieradās vilks Pelēcis un pasūrojās, ka viņam ir auksti. Vilks lūdza bērnus dot padomu, kā viņš var sasildīties. Bērni ieteica uzbūvēt māju ar kamīnu, alā ierīkot radiatorus, vienmēr sekot, lai alā ir aizvērtas durvis, ātri berzēt ķepas, visu laiku kustēties, labāk paēst, siltāk saģērbties. Vilks Pelēcis uzklausīja visus izteiktos padomus un nolēma, ka kopā ar bērniem dažus izteiktos ierosinājumus izmēģinās tūlīt. Bērni kopā ar ciemiņu rotaļājās un vingroja,  sildīja ķepas tās ātri berzējot. Skolotāja palīgs Zane ieteica vilkam Pelēcim saģērbties atbilstoši gadalaikam un bērni atklāja, ka šodien viņi piedalās akcijā “Silto džemperu diena”. Bērni pastāstīja ciemiņam par šīs akcijas nozīmi. Vilks Pelēcis noklausījās bērnu vēstījumu un apsolīja to pastāstīt arī saviem draugiem- meža iemītniekiem. Viņš mudināja bērnus darināt personalizētu aicinājumu taupīt siltumu arī  saviem vecākiem.

Vilks Pelēcis ieguva savā īpašumā gan pūkainu vesti, gan siltas zeķes, cimdus un šalli. Par to viņš ļoti priecājās un secināja, ka silts apģērbs ļauj justies silti, tomēr izteica nožēlu, ka citiem viņa draugiem nav ne silta džempera, ne zeķu, cimdu un šalles. Bērni tika rosināti palīdzēt vilkam Pelēcim un iemācīt viņam darināt siltu apģērbu.

Bērni kopā ar vilku secināja, ka siltumu var iegūt ne tikai no siltām drēbēm un siltas istabiņas, bet gan arī no kopīgām rotaļā, kopā būšanas.

Paveiktie darbi iepriecināja vilku Pelēci un noslēgumā viņš kopā ar bērniem ēda garšīgus cepumiņus un dzēra siltu tēju, kas arī palīdz sasildīties aukstās ziemas dienās.

Sagatavoja: 6.grupas skolotājas  Mārīte REZGORIŅA, Solvita VANCĀNE, skolotāju palīgs Zane PODKALNE

Skip to content