SIA Pilsētvides serviss aktuālā informācija - Alūksnes novads

SIA Pilsētvides serviss aktuālā informācija

Atkritumu apsaimniekošana mazdārziņos “Kalnadruvas”, “Pullans” un “Sīļi”. Alūksnes novada pašvaldība un Pilsētvides Serviss jau pagājušajā gadā ir noslēguši vienošanos par atkritumu apsaimniekošanu minētajās mazdārziņu teritorijās. Tādēļ šo teritoriju iedzīvotāji, zemes lietotāji un dārziņu apsaimniekotāji atkārtoti tiek aicināti līdz š.g. 1. aprīlim noslēgt atkritumu apsaimniekošanas līgumus Pilsētvides Serviss SIA Klientu apkalpošanas centrā.

Sadzīves atkritumu tvertnēs atkritumi jāievieto aizsietos maisos, nesablietējot tos. Iedzīvotāji aicināti, sadzīves atkritumus tvertnēs mest tikai aizsietos maisos. Metot atkritumus tvertnēs bez maisiem, tās ātrāk paliek netīras, atsevišķi atkritumi, tvertnes tukšojot, tur pielīp un paliek. Turklāt aukstā laikā izbirušie atkritumi piesalst pie tvertņu malām, bet siltā laikā tvertnēs palikušie atkritumi ātri bojājas un rada nepatīkamas smakas. Savukārt, pārāk stipri sablietējot atkritumus, tvertņu iztukšošana kļūst apgrūtināta, jo atkritumi iesprūst starp tvertnes malām.

Atkritumu tvertnes jānovieto viegli pieejamās vietās. Pilsētvides Serviss SIA saviem klientiem atgādina, atkritumu tvertnes izvilkt specializētajam transportam brīvi pieejamā vietā kā norādīts līgumā, tās novietojot tuvāk lielajiem izbraucamajiem un iztīrītajiem ceļiem. Sevišķi svarīgi tas ir sniegotajos un dubļainajos laikapstākļos, jo ar atkritumu savākšanas auto nav iespējams iebraukt visos pagalmos un viensētās. Visiem klientiem lūgums arī sekot līdz, lai tvertnes nestāv dubļos un peļķēs.

Nenovietot auto priekšā atkritumu tvertnēm. Transportlīdzekļi, kuri novietoti priekšā atkritumu tvertnēm vai novietoti uz šauriem piebraucamajiem ceļiem tā, ka specializētais atkritumu savākšanas auto netiek tiem garām, bļoķē piekļuvi atkritumu tvertnēm. Tas var kļūt par iemeslu tam, ka atkritumu tvertnes netiek iztukšotas.

Sākot ar š.g. 8. martu darbu atsāks Alūksnes Eko laukums. Tiek atjaunota Eko laukumu darbība klātienē, taču pakalpojumi tiks sniegti tikai pēc iepriekšēja pieraksta, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās normas. Apmeklējumu iespējams pieteikt pa tālruni nr. 26622989.

Mājaslapā www.pilsetvide.lv atradīsiet vairāk informācijas par “Pilsētvides Serviss” sniegtajiem pakalpojumiem un pareizu atkritumu šķirošanu.

Skip to content