Aicina aizpildīt aptauju par Sporta un aktīvās atpūtas parka "Mežinieki" attīstību - Alūksnes novads

Aicina aizpildīt aptauju par Sporta un aktīvās atpūtas parka “Mežinieki” attīstību

Tuvākajā nākotnē Alūksnes novada pašvaldība plāno uzlabot minētās teritorijas infrastruktūru un iespēju robežās paplašināt pieejamo aktīvās atpūtas un sporta pakalpojumu klāstu. Lai šo ieceri veiksmīgāk realizētu, pašvaldība vēlas uzklausīt arī iedzīvotāju vēlmes un idejas, kas saistītas ar šīs teritorijas tālāko attīstību. 

Sporta un aktīvās atpūtas parka “Mežinieki” teritorija atrodas bioloģiski un dendroloģiski vērtīgu koku parkveida mežā. Tā kopā ar Dūņezeru aizņem gandrīz 100 hektāru lielu teritoriju. Teritorija ir ar izteiktu reljefu, dažviet purvaina, ar jau laika gaitā labi izveidotu taku un asfaltētu celiņu tīklu, kur treniņus aizvada jaunie biatlonisti un slēpotāji un ko aktīvai atpūtai izmanto visu vecumu iedzīvotāji.

 Kā vasarā, tā ziemā šeit notiek arī dažādas sacensības. Vasaras mēnešos dažādā seguma trases ir piemērotas rollerslēpošanai, skriešanai, MTB riteņbraukšanai vai vienkārši pastaigām pa mežu. Teritorijā ir arī iespēja spēlēt disku golfu. Ziemas laikā piemērotos apstākļos pieejamas dažādas grūtības un garuma slēpošanas trases, no kurām trīs kilometru trase ir ar mākslīgo apgaismojumu. 

Pēdējie darbi, kas teritorijā veikti, bija Meža dienu ietvaros 2020. gada rudenī, kad izbūvēti vairāki tiltiņi un laipas, kā arī papildus izveidotas aizsargbarjeras dabas objektiem.

Saglabājot jau esošo infrastruktūru, pašvaldība vēlas turpināt labiekārtot teritoriju, to papildināt ar jauniem celiņiem skriešanai, nūjošanai, riteņbraukšanai, orientēšanās sportam, izvietot spēka vingrošanas elementus, ierīkot pastaigu un dabas izziņas takas un citus aktīvai atpūtai un sportam nepieciešamus uzlabojumus.

Lūdzam savas idejas un priekšlikumus iesniegt līdz 31. martam! Saiti uz aptauju atradīsiet šeit.

 

Sagatavoja: Sanita SPUDIŅA,

Alūksnes novada pašvaldībass sabiedriskoattiecību speciāliste

Skip to content