STARTĒ DROŠI TAUTAS KLASES COPES TURNĪRI IKVIENAM MAKŠĶERNIEKAM LATVIJĀ - Alūksnes novads

STARTĒ DROŠI TAUTAS KLASES COPES TURNĪRI IKVIENAM MAKŠĶERNIEKAM LATVIJĀ

Šī gada maijā startē pilnīgi jauna, Latvijā  radīta un unikāla tautas klases makšķerēšanas turnīru platforma cashafish.com, kur ikviens makšķernieks regulāri par simbolisku samaksu varēs piedalīties copes turnīros, makšķerējot paša izvēlētā ūdenstilpē. Turnīros mērķa zivis un to izmēri būs dažādi, lomu reģistrēšana notiek, izmantojot platformu cashafish.com. Turnīru formāts izstrādāts, lai tas būtu ikvienam epidemioloģiski drošs un tas neparedz pulcēšanos nevienā tā īstenošanas posmā.

Lai piedalītos makšķerēšanas turnīros, dalībniekam vien jāreģistrējas mājaslapā, par pāris eiro jāpiesakās izvēlētajam turnīram un noteiktajā laika posmā jādodas uz paša izvēlētu upi vai ezeru, līdzi ņemot mērlenti un mobilo tālruni ar fotografēšanas funkciju. Šobrīd ir izsludināti 4 turnīri: Turnīrs #1: 70cm LĪDAKA, Turnīrs #2: TROFEJAS LĪDAKA, Turnīrs #3: ASARIS 25cm un TURNĪRS #4: ZANDARTS 50cm. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Salmo, Lucky John, Mana cope, veikalu Gards, veikalu Ēsma, žurnāliem Copes Lietas un Lielais Loms un Pike in LV.

Turnīri, kuru formātu saskaņojis Valsts vides dienests, tiek organizēti attālināti, neparedzot dalībnieki pulcēšanos nevienā norises posmā vai kādā konkrētā ūdenstilpē.

CASHaFISH.com platformu radījuši 3 azartiski makšķernieki, kuriem ir vairāku gadu sporta un atpūtas makšķerēšanas pieredze – Normunds Ikomass un brāļi Gints un Gunārs Klēģeri. Lūk, ko viņi  atklāj par idejas rašanos.

Normunds Ikomass: “Idejas pamats radās jau pērn, kad pēkšņo ierobežojumu dēļ arī copes gidi, tostarp es, pēkšņi palikām bez iespējām kontaktēties ar klientiem, braukt uz ārzemēm gidēt. Papētot copes turnīru tendences un ņemot vērā arī paša pieredzēto, radās ideja par demokrātiskiem mačiem, kur piedalīties varētu ikviens, nevis tikai salīdzinoši turīgi makšķernieki. To arī esam saglabājuši kā šo turnīru galveno mērķi.”

Gints Klēģers: “Šie turnīri dod lielisku iespēju visiem tiem, kuri ir bijuši pārliecināti, ka viņi varētu pieveikt jebkuru, bet tikai savā ezerā. Un arī tiem, kuri nav vēlējušies sacensties ar sportistu laivām un inventāru. Var startēt arī ar bambusa kātu – te tiešām visu izšķirs meistarība un sava ūdeņa pārzināšana. Latvijas brīvdienu copmaņi jau sen bija šo pelnījuši!”

Gunārs Klēģers: “Visi, kas kaut reizi piedalījušies copes sacensībās, kaut vai tikai savu draugu lokā, zina, ka tas ir pilnīgi cits adrenalīns un arī domāšanas veids, ja salīdzina ar atpūtas copi. Vēl nekad neesmu sastapis makšķernieku, kuram zivs pieķeršanās neizraisītu nekādas emocijas. Ja par pāris eiro copmanim ir lieliska iespēja kopā ar, piemēram, 65cm līdaku vai 20cm asari izcelt no ūdens tiešām lieliskas balvas, kādēļ gan nepiešaut savai copes dienai vai nedēļas nogalei papildu adrenalīnu?”

Plašāka informācija par aktuālajiem turnīriem pieejama www.cashafish.com.

Skip to content