Izrādi malēnieša viesmīlību! Pieteikšanās Māju kafejnīcu dienai aizsargājamo ainavu apvidū "Veclaicene" - Alūksnes novads

Izrādi malēnieša viesmīlību! Pieteikšanās Māju kafejnīcu dienai aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene”

Alūksnes novada bagātība ir tā neatkārtojami skaistā daba un darbīgie ļaudis – malēnieši. Akcentējot Aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” dabas unikālās vērtības, malēniešu čaklumu un kultūras daudzveidību, kā arī turpinot pilnveidot ainavu apvidu kā Eiropas izcilāko tūrisma galamērķi labjūtes un veselības tūrismā, tiek organizēts mūsu pusē nebijis pasākums Māju kafejnīcu diena. Novērtējot apvidus dabas vērtības, kafejnīcu diena tiks rīkots pēc videi draudzīga pasākuma organizēšanas principiem.

Lai iepazīstinātu viesus ar apvidum raksturīgo, kultūras tradīcijām un piedāvātu lielisku garšas pieredzi, Alūksnes Tūrisma informācijas centrs aicina Aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” (Alūksnes novada Jaunlaicenes, Veclaicene un Ziemeru pagastu) ģimenes, saimnieces, mājražotājus, arī esošos uzņēmējus un citus radošos, aktīvos iedzīvotājus pieteikties Māju kafejnīcu dienai 28.augustā.

Kas ir Māju kafejnīcu diena? Māju kafejnīcu diena ir reģionāla tūrisma galamērķa popularizēšanas pasākums, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar LLTA „Lauku ceļotājs”. Ideja ir aizgūta no Igaunijas, kad uz vienu dienu saimniecību pagalmi un citas vietas, kas ikdienā nav saistīts ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, pārvēršas par kafejnīcām. Interesentiem tiek piedāvāts nogaršot vietējo ēdienu, gūt lielisku garšas pieredzi, kā arī baudīt interesantu kultūras programmu. Piedāvātais produkts ar tam raksturīgajām kultūras īpašībām un stāstu būs maksas pakalpojums

Kas var piedalīties Māju kafejnīcu dienā? Katrs, kurš vēlas, neatkarīgi, ir vai nav reģistrēts PVD, VID, var šajās dienās savā sētā vai citā apvidus atpazīstamību veicinošā vietā piedāvāt savus īpašos ēdienus, dzērienus, našķus, arī demonstrēt savu amata prasmi u.tml., tādējādi reklamējot apvidum raksturīgo malēniešu kultūru un vienkārši kopā ar apmeklētājiem, saviem radiem un draugiem svinēt kafejnīcu dienu.

Kas ir jādara, lai piedalītos Māju kafejnīcu dienā? Jāsaka “jā” dalībai pasākumā, jāizdomā savs īpašais piedāvājums un jāizpilda dalībnieka anketa. Kļūstot par dalībnieku jāievēro organizatoru sniegtās rekomendācijas, kā arī jāveic apmeklētāju uzskaite un jāsniedz atsauksmes pēc pasākuma, jāreklamē savs piedāvājums un jāizvieto organizatoru sagatavotie mārketinga materiāli.

Kas tiks nodrošināts no organizatora? Mārketinga aktivitātes, praktiskas apmācības – sanitārās prasības un drošība (PVD), prasības saistībā ar Covid-19, mārketings (PR aģentūra) un saskarsme ar apmeklētājiem. Vienošanās ar PVD un VID, lai iegūtu atļauju darboties tiem, kas nav uzņēmēji vai ēdināšanas uzņēmēji. Vadlīnijas un ieteikumi viesu uzņemšanai.

Kāds ir videi draudzīgs pasākums? Pasākums, kurā veiktas apzinātas rīcības ar mērķi mazināt negatīvo ietekmi uz vidi, izmantojot mazāk resursu un samazinot atkritumu daudzumu.

Pieteikšanās līdz 14.maijam aizpildot elektronisko anketu www.visitaluksne.lv. Sīkāka informācija par pasākumu Alūksnes Tūrisma informācijas centrā, pa e-pastu: tic@aluksne.lv vai tel. +371 26871868

Turam malēniešu kanti kopā!

Dace Bumbiere-Augule
Alūksnes tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece

Skip to content