24. APRĪLĪ - PIRMĀS EKOSKOLU PRĀTA SPĒLES PIRMSSKOLĒNIEM - Alūksnes novads

24. APRĪLĪ – PIRMĀS EKOSKOLU PRĀTA SPĒLES PIRMSSKOLĒNIEM

4. grupas bērni ar lielu interesi gaidīja šo viktorīnu. Bija nedaudz satraukušies par to, vai mācēsim atbildēt uz jautājumiem. Pēc viktorīnas bērnu vērtējums par dalību bija pozitīvs. Kā paši atzīst, visinteresantākie bija video jautājumi un reitingi pēc katra posma. Savukārt, kā skolotājas šo pasākumu vērtējam kā veiksmīgu, izdevušos, bērnu spējām atbilstošu. Jauki, ka arī skolotājām bija iespēja kopā ar bērniem gūt jaunu pieredzi par to, kā neierasti (interaktīvi, izmantojot tehnoloģijas) izvērtēt bērnu prasmes un zināšanas. Jāatzīst, ka bērni mūsu “Sprīdītī” ir “profi” Eko lietās. Mūsu grupas sasniegumi nebija izcili, jo bērniem bija nedaudz vairāk nepieciešams laiks jautājumu izpratnei un skolotājās paskaidrojumam, bet toties ar lielu interesi sekojām 3.grupas rezultātam (bijām aktīvi līdzjutēji).

Arī 11. grupas bērni ar  nepacietību gaidīja Ekoskolu Prāta spēles, jo tā bija jauna pieredze, kad visi piedalījāmies tiešsaistē. Iepriekš pārrunājām, cik svarīgi ir rūpēties par planētu, lai varam droši un laimīgi dzīvot. Aktīvi spēlē iesaistījās 7 bērni, bet līdz beigām piedalījās 5. Spēle radīja pozitīvas emocijas ne tikai atbildot uz jautājumiem, bet arī kopības sajūtu un līdzjūtību vienam pret otru neveiksmju gadījumā.  

3. grupas bērni ar lielu aizrautību un azartu piedalījās Ekoskolu prāta spēlēs. Ieguvām 22 vietu no aptuveni 46 komandām. Liels gandarījums un prieks par mūsu veiksmi un bērnu plašajām zināšanām. Pirmo reizi spēlējam attālināti, bet ļoti veiksmīgi tikām ar visu galā.

9. grupas bērni ar lielu interesi un zinātkāri piedalījās šajā pamācošajā un izglītojošajā spēlē. Ne tikai bērni uzzināja ko jaunu, bet arī skolotājām uz dažiem jautājumiem bija ilgāk jāpadomā. Ar nepacietību gaidām nākošo kārtu!

6. grupas bērniem patika piedalīties prāta spēlēs, bija nedaudz satraukušies, jo nebija pieredzes kā viss notiks. Jautājumi bija saprotami, taču dažus vajadzēja papildus paskaidrot, tāpat kā atbilžu variantus. Patika, ka bija arī video jautājumi.

5. grupas skolotājas nosūtīja atsauksmes un ieteikumus spēles organizatoriem: “Manuprāt, bija par daudz jautājumu (25), bērni nogura. Pirmsskolas vecumā nevajadzētu organizēt ar laika kontroli, kurš pirmais nospiedīs, jo ne visi var tik ātri uztvert jautājumu un nebija laika apspriesties, ja domas dalījās. Bērni ļoti labi saprata, ka, ja nospiež tikai tad, kad pagājis domāšanas laiks, nevis uzreiz, tad iegūst mazāk punktu. Par katru pareizo atbildi, bērni ļoti priecājās. Vēl varētu būt mazāk atbilžu variantu, piemēram 2, nevis 4, jo bērni reizēm apjuka. Tās ir manas domas, protams, nākošgad bērni būs lielāki un tad būs savādāk. Paldies par pieredzi spēlēt spēli, neierastā formātā.”

Sagatavoja: grupu skolotājas

Skip to content