Informācija par Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības Kājnieku skolas militāro mācību norisi - Alūksnes novads

Informācija par Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības Kājnieku skolas militāro mācību norisi

Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības (NBS MVP) militārās mācības ir NBS militārā vingrinājuma NAMEJS 2021 sastāvdaļa. Vingrinājums norisināsies Alūksnes novadā, Alsviķu pagastā militārajā bāzē “Meža strautiņi” un poligonā “Lāčusils”, laika periodā no 18. jūlija līdz 23. jūlijam.

Mācību mērķis ir pilnveidot Mācību vadības pavēlniecības apakšvienību, tajā skaitā NBS Kājnieku skolas, spējas Latvijas valsts aizsardzībā.

Mācību laikā būs novērojama pastiprināta karavīru pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem gan ar transportu, gan ar kājām. Minēto militāro mācību ietvaros poligonā “Lāčusils” tiks izmantota mācību munīcija un tās imitācijas līdzekļi, savukārt ārpus poligona robežām mācību munīcija vai tās imitācijas līdzekļi netiks izmantoti.

Latvijas drošība ir visas sabiedrības atbildība, tādēļ Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgajām neērtībām, kas saistītas ar autotransporta pārvietošanās ierobežojumiem ceļa posmā Alūksne – Strautiņi (P41, P39, P34).

Jautājumu gadījumā kontaktpersona no NBS Kājnieku skolas puses: seržante Jolanta Žuržiu 26545647.

Skip to content