Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes zemessargi gatavojas militārajām mācībām “Namejs 2021” - Alūksnes novads

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes zemessargi gatavojas militārajām mācībām “Namejs 2021”

No 3. līdz 5. septembrim Alūksnes novada Mālupes un Jaunannas pagastā, kā arī Balvu novada Vīksnas un Kubulu pagastā notiks Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 31.kājnieku bataljona militārās mācības, kuru mērķis ir pilnveidot karavīru un zemessargu militārās prasmes, lai varētu pilnvērtīgi veikt uzdevumus militārajās mācībās “Namejs 2021”.

Mācības notiks ar īpašniekiem iepriekš saskaņotās vietās. Uzdevumu izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, tomēr, ja mācību munīcija tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt.

Aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos pa ielām, ceļiem un  mežiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu. Lūdzam ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem vai īslaicīgu mācību uzdevumu izpildi.

No 24. līdz 26. septembrim Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “Namejs 2021” ietvaros Vidzemē, tostarp Zemessardzes 31.kājnieku bataljona atbildības teritorijā, notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies ap  1000 zemessargu un karavīru. Mācību laikā tiks pārbaudīta bataljonu spēja veikt uzdevumus konvencionālā apdraudējuma gadījumā.  

Jau ziņots, ka no 30. augusta līdz 3. oktobrim visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militārās mācības “Namejs 2021”, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros. Kopā mācībās piedalīsies aptuveni 9300 dalībnieku. Militāro mācību laikā militārās tehnikas un personāla pārvietošanās ir iespējama jebkurā vietā Latvijas teritorijā.

Skip to content