“Izdzīvo sportu” Jaunannā - Alūksnes novads

“Izdzīvo sportu” Jaunannā

Laikā no 9.-13.augustam Jaunannā divdesmit bērniem un jauniešiem vecumā no 10-16 gadiem norisinājās piedzīvojuma dienas nometne “Izdzīvo sportu”, kuru realizēja biedrība “Interešu centrs “Jaunanna””.

Šī nometne bija nepieciešama, lai bērni un jaunieši atjaunotu savas komunikācijas prasmes un piepildītu savu ikdienu ar fiziskām aktivitātēm, jo izdzīvotā pandēmija Covid 19 laikā bija ieviesusi jauniešu ikdienā lielas korekcijas, piesaistot viņus mobilajiem telefoniem un datoriem. Nometnes mērķis- bērnu fizisko aktivitāšu un veselīga dzīvesveida paradumu veidošana, palīdzot apzināties savas spējas veiksmīgas personiskās dzīves veidošanai un uzlabojot komunikācijas prasmes.

Piedzīvojuma nometne bija dinamiska un interesanta. Katra nometnes diena sākās ar tās dalībnieku rīta vingrošanu, bet turpinājumā bērni un jaunieši tika iesaistīti dažādās sporta aktivitātēs, spēlēs un komandu saliedēšanas pasākumos. Nometnes dalībnieki apguva dažādas teātra sporta tehnikas, izspēlēja etīdes. Svarīgi bija bērniem un jauniešiem radīt priekšstatu par sava ķermeņa iespējām, uzlabot tās un rosināt ideju, ka sports un aktīvā atpūta ir lieliska alternatīva sēdēšanai mājās un citiem netikumiem. Nometnes aktivitāšu laikā bērnu un jauniešu vidū tika popularizēts veselīgs un aktīvs dzīvesveids, dota iespēja, pilnveidot komunikācijas prasmes ar vienaudžiem, kā arī nometnes vadītāji centās dalībniekiem attīstīt patstāvību un pārliecību par savām spējām. Interesants un izzinošs izvērtās vienas dienas pikniks, kuru nespēja iztraucēt pat neatbilstoši laikapstākļi! Pie ugunskura ar nometnes dalībniekiem tika izrunāts viss par un ap ugunskura kurināšanu pārgājiena laikā un ikdienā, par ēdienu gatavošanu brīvā dabā un veselīgu uzturu. Bērni bija ļoti apmierināti, ka, uzzinot viņiem interesējošu informāciju, to varēja praktiski pārbaudīt un īstenot dzīvē. Kopīgi mērķi un uzdevumi saliedē ikvienu, tāpēc šīs nometnes laikā dalībnieki iepazina tuvāk viens otru un sadraudzējās To apliecināja arī nometnes noslēguma dienas pārgājiens, kurā dotie uzdevumi un izaicinājumi bija jāpilda vienoti un saliedēti savā komandā. Prieks, ka uzdevumus pilnībā izpildīja visas komandas! Tas pierādīja to, ka dalībnieki piecu dienu nometnes laikā ir iemācījušies sadarboties, uzlabojuši savu fizisko formu un izveicību.

Esam pateicīgi IU “Pie Andas” Jaunannā, kura gatavotās brokastis un pusdienas vienmēr bija garšīgas, kā arī mūsu medicīnas darbiniekam Laurai Avotai par drošības sajūtu un atbalstu nepieciešamības gadījumā!

 

Zoja Ribuša un Elita Jansone
biedrības “Interešu centrs “Jaunanna”” dalībnieces

Skip to content