Tālis Linkaits vizītē Alūksnē: “Rīdziniekiem Alūksne ir ļoti pieprasīts tūrisma galamērķis” - Alūksnes novads

Tālis Linkaits vizītē Alūksnē: “Rīdziniekiem Alūksne ir ļoti pieprasīts tūrisma galamērķis”

No labās pārstāvis no Satiksmes ministrijas, domes priekšsēdētāja vietnieks teritoriālajos jautājumos Jānis Sadovņikovs, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, domes priekšsēdētāja vietniece attīstības un investīciju piesaistes jautājumos Līga Langrate un divi pārstāvji no Satiksmes ministrijas.

Trešdien, 8. septembrī, Alūksni apmeklēja Satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Vizītes laikā viesi tikās ar Alūksnes novada domes priekšsēdētāju Dzintaru Adleru, domes priekšsēdētāja vietnieci attīstības un investīciju piesaistes jautājumos Līgu Langrati un domes priekšsēdētāja vietnieku teritoriālajos jautājumos Jāni Sadovņikovu.

Pašvaldības pārstāvji viesus iepazīstināja ar nozīmīgākajiem Alūksnes novada pašvaldības īstenotajiem projektiem, augstas gatavības projektiem, ko pašvaldība plāno īstenot, un citām būtiskām novada attīstības iecerēm. Tāpat tika pārrunāti jautājumi par tranzītielām pilsētā, valsts un reģionālās nozīmes ceļiem, autoostas jautājumu, kā arī sabiedriskā transporta kustības tīklu. Vizītes laikā viesi apskatīja Tālavas ielu, novērtēja ceļa segumu un nepieciešamību tās rekonstrukcijai.

Ministrs informēja, ka nākamgad plānots asfaltēt valsts ceļu Ilzenes pagastā – 2,8 kilometru garumā, kā arī ceļa Alsviķi-Ape pārbūvi no otrā līdz astotajam kilometram. Savukārt ceļa Alūksne-Ziemeri-A2 asfaltēšana vēl tiks vērtēta, lai arī tur ir palielinājusies satiksmes intensitāte un arī uzņēmēji vērsuši uzmanību tā kvalitātei, tas šobrīd nav reģionālas nozīmes valsts ceļš. Tāpat plānots ierīkot Liepnas pagastā velo un gājēju celiņus. Sarunas noslēgumā ministrs uzslavēja pašvaldības redzējumu ceļu infrastruktūras jautājumā.

Vizītei turpinoties, viesi Sabiedrības centrā tikās ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai diskutētu par aktuālajām problēmām, kas saistītas ar sabiedriskā transporta kustības tīklu un citiem jautājumiem. Ministrs pastāstīja, no 2022. gada 1.  maija ir iecerēts izveidot bezmaksas sabiedriskā transporta maršrutu Alūksne-Dēliņkalns-Korneti-Ziemeri-Alūksne, kas kursēs divas reizes nedēļā. Šis būs izmēģinājuma reiss gada garumā.

Visbeidzot kopā ar pašvaldības vadību ministrs novērtēja pārbūvēto autoceļu Alūksne-Liepna, tikās ar Liepnas pagasta pārvaldi un uzņēmējiem, kā arī apskatīja autoceļu Liepna-Pededze. Uzņēmēji Liepnā ļoti priecājās un novērtēja ilgi gaidīto, uzlaboto ceļa segumu.

 

Sagatavoja: Sanita SPUDIŅA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content