11. septembrī Apē norisināsies “Vivus.lv MTB Maratons 2021” sacensību 6. posms - Alūksnes novads

11. septembrī Apē norisināsies “Vivus.lv MTB Maratons 2021” sacensību 6. posms

Foto: Agnis Melderis/MTB Maratons

Sestdien, 11.septembrī, Apes mototrasē tiks dots starts “Vivus.lv MTB Maratons 2021” sestajam posmam. Nu jau 4.gadu pēc kārtas velosportisti savus spēkus pārbaudīs arī 100 kilometru distancē. 100 kilometru distance vedīs caur gleznaino Veclaicenes apvidu, Igaunijas augstienēm, Apes meža taciņām un Alūksnes novada mežiem un takām.  Starp dalībniekiem arī Latvijas čempioni MTB maratonā un vietējie alūksnieši Beāte Kovgere un Oskars Muižnieks.

Velosportisti un aktīvie kalnu divriteņu sporta entuziasti dosies “HRX” maratona 100 kilometru un “Latvijas Valsts Meži” (LVM) 50 kilometru pusmaratona distancēs, tikmēr jaunākie braucēji izkops savas velo prasmes “Baltais” pusaudžu distancē. Bet lai pamēģinātu noķert MTB sacensību sajūtu piedāvājumā arī Johnny Blooms velobrauciens, kas būs īsākā trasē un mazliet vieglāku trasi.

Sacensību dienā dalībniekiem numuru izņemšana “HRX” maratona un “Baltais” pusaudžu distancēm sāksies jau no plkst. 7.00 rītā. Savukārt, “Latvijas Valsts Meži” pusmaratona distances dalībnieki numurus varēs izņemt no plkst. 9.00. Visu distanču dalībnieki savus numurus varēs izņemt arī iepriekšējā dienā sākot no plkst.19.00 līdz 22.00 Apes mototrasē.

Pirmie trasē dosies “HRX” maratona distances sportisti – plkst. 9.00, kam drīz sekos “Baltais” pusaudžu distances braucēji. “Latvijas Valsts Meži” pusmaratona distances starts paredzēts plkst. 12.30. Sīkāk ar dienas kartību varēs iepazīties sacensību mājaslapā http://www.mtb-maratons.lv

Vivus.lv MTB Maratons ir “Normāls” kalnu divriteņu maratons Latvijas un Igaunijas mežos, kas piedāvā dalībniekiem iespēju būt dabā maratona vai pusmaratona distancēs jau 15 gadus. Šogad Vivus.lv MTB Maratons norisinās 7. posmos Latvijā un Igaunijā.

Savu dalību apstiprinājuši arī jaunie Latvijas čempioni MTB maratonā – Beāte Kovgere un Oskars Muižnieks. Oskars startējis visās 100 kilometru sacensībās un šogad startēs nu jau 4 reizi!

Aicinām atbalstīt vietējos un visus velosportistus Apē, kā arī pamēģināt noķert sacensību garu, iemēģinot spēkus kādā no sev tīkamajām distancēm!

Sacensību organizatoriem rīkojoties atbildīgi un ievērojot Latvijas valdības noteiktos drošības pasākumus, kas nepieciešami koronavīrusa izplatības risku mazināšanai, Vivus.lv MTB maratona sacensībās tiks nodrošināti valstī noteiktie pulcēšanās ierobežojumi un higiēnas prasības. Vivus.lv MTB maratons organizatori lūdz sacensību dalībniekiem un līdzjutējiem būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus.

 

Būsim atbildīgi viens pret otru un tiekamies Apē, 11.septembrī!

 

Vivus.lv MTB Maratons 2021 nākamais posms:

  1. oktobrī – Baldonē (sezonas noslēgums)
Skip to content