Konceptuāli atbalsta dalību projektu konkursā - Alūksnes novads

Konceptuāli atbalsta dalību projektu konkursā

23. septembra sēdē Alūksnes novada domes deputāti pieņēma lēmumu konceptuāli atbalstīt pašvaldības piedalīšanos Eiropas Savienības struktūrfondu projektu konkursā.

 Paredzams, ka būs iespējams piedalīties ES Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.4.3.2. pasākuma “Kompleksu apsaimniekošanas pasākumu īstenošana Natura 2000 teritorijās” plānotajā projektu konkursā.

 Alūksnes novada pašvaldība tajā iecerējusi piedalīties ar projektu Aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” teritorijā, lai veiktu esošā tūrisma infrastruktūras tīkla atjaunošanu, uzlabošanu un izveidi saskaņā ar apstiprināto Aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” dabas aizsardzības plānu 2016.-2028. gadam.

 Projektā plānotie kompleksie risinājumi nodrošinās antropogēno slodzi mazinošu un epidemioloģiski drošu dabas tūrisma un izglītības infrastruktūru, tādējādi, mazinot iespējamo ietekmi uz īpaši aizsargājamiem biotopiem un sugām, saskaņā ar bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas mērķiem.

 Lēmums par konceptuālo atbalstu pieņemts tādēļ, lai pašvaldība varētu uzsākt projekta tehniskās dokumentācijas sagatavošanu.

Skip to content