Projektēs izklaides un atpūtas skvēru Ziemera pagastā - Alūksnes novads

Projektēs izklaides un atpūtas skvēru Ziemera pagastā

Turpinot uzlabot un labiekārtot Ziemera pagasta teritoriju, pagasta pārvalde veica iedzīvotāju aptauju un aicināja  izteikt viedokli par infrastruktūras uzlabošanu pagasta teritorijā.

 Ziemera pagasta pārvalde pateicas aktīvākajiem iedzīvotājiem, kas ir piedalījušies aptaujā. Saņemtie viedokļi parādīja, ka pagasta pārvaldes vīzija sakrīt ar iedzīvotāju idejām, un ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus, ir uzsākti darbi pie daudzfunkcionāla izklaides un atpūtas skvēra būvprojekta izstrādes, kas paredz izbūvēt skvēru pie Māriņkalna tautas nama, to piemērojot iedzīvotāju izklaides un atpūtas aktivitātēm, kā arī publisku pasākumu rīkošanai.

 Būvprojektā paredzēts Māriņkalna tautas nama teritorijā izveidot pastaigu takas ar atpūtas un aktivitāšu zonām (laukumiem), soliņiem, atkritumu tvertnēm un dekoratīvos stādījumiem. Kā skvēra centrālais objekts paredzēta neliela, daļēji segta koka konstrukcijas brīvdabas estrādīte, kas paredzēta gan kā ikdienas atpūtas vieta, gan kā neliela āra kino vai mūzikas kolektīvu uzstāšanās vieta.

 Saskaņā ar veikto tirgus izpēti (cenu aptauju), daudzfunkcionāla izklaides un atpūtas skvēra būvprojektu izstrādā SIA “ARHITEKTA L. ŠMITA DARBNĪCA” par līguma summu 6993,80 EUR ar PVN. Ar skvēra tehnisko risinājumu iedzīvotāji varēs iepazīties jau tuvākajā laikā un izteikt savu viedokli par plānotajiem darbiem.

 

Iveta Vārtukapteine,
Ziemera pagasta pārvaldes vadītāja

Skip to content