Plāno uzlabot infrastruktūru Veclaicenes ainavu apvidū - Alūksnes novads

Plāno uzlabot infrastruktūru Veclaicenes ainavu apvidū

Alūksnes novada dome 23. septembra sēdē pieņēma lēmumu par apbūves tiesības pieņemšanu, lai varētu īstenot pašvaldības plānotu projektu aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” teritorijā, atjaunojot un uzlabojot esošo tūrisma infrastruktūras tīklu un izveidojot jaunu tūrisma infrastruktūru.

 Pašvaldība ar šo projektu iecerējusi piedalīties Eiropas Savienības Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.4.1. specifiskā atbalsta mērķa “Saglabāt un atjaunot bioloģisko daudzveidību un aizsargāt ekosistēmas” 5.4.1.1. pasākuma “Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija Natura 2000 teritorijās” un 5.4.3. specifiskā atbalsta mērķa “Pasākumi biotopu un sugu aizsardzības labvēlīga statusa atjaunošanai” projektu atlasē.

 Projektā īstenojamo aktivitāšu plānošana vēl notiek, bet jau šobrīd ir zināma iecere uzlabot situāciju, kas saistīta ar nepietiekamu automašīnu novietošanas iespējām. Dēliņkalna skatu tornis aizsargājamo ainavu apvidū ir tūristu apmeklēts objekts, taču tur ir stāvlaukums ar nepietiekamu automašīnu novietošanas vietu daudzumu. Tādēļ ir plānots izveidot stāvlaukumu ar apgriešanās laukumu vēl citur ainavu apvidus teritorijā – pie Ķauķu kalna un uzlabot ceļu, kā arī ierīkot pastaigu takas, tualetes, informācijas zīmes, informatīvi izzinošus stendus par apkārtējo teritoriju Dēliņkalna skatu torņa augšējā platformā.

 Saskaņā ar domes sēdē pieņemto lēmumu, pašvaldība par atlīdzību 2% apmērā no kadastrālās zemes vērtības pieņems apbūves tiesības publiskas lietošanas braucama ceļa un automašīnu stāvlaukuma ar apgriešanās laukumu ar ceļa zemes un automašīnu laukuma nodalījuma joslu būvdarbiem ar vairākiem zemju īpašniekiem Ziemera pagasta teritorijā.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content