31. oktobrī būs Zemessardzes orķestra bezmaksas koncerts - Alūksnes novads

31. oktobrī būs Zemessardzes orķestra bezmaksas koncerts

Svētdien, 31. oktobrī, pulksten 16.00 Alūksnes Kultūras centrā notiks koncertuzvedums “Savas zemes sargs”, kas veltīts Zemessardzes 30. gadadienai. Bezmaksas ielūgumus varēs saņemt koncerta norises vietā no 11. oktobra. Ieeja koncertā, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir saņēmusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi vīrusu.

Koncertuzveduma vēstījums balstīts uz to, ka Zemessardze nav tikai patriotisms, pienākums vai pārliecība. Tā ir domāšana, kas pāriet no paaudzes paaudzē. Tas ir Latvijas kods, kas ir latviešu tautā – vajadzība sargāt savu zemi un savu tautu.

 Koncertuzvedumā iesaistīti tie Zemessardzes mūzikas un mākslas spēki, kuri vienmēr ir klāt gan Zemessardzes svētkos, gan ikdienā, radot to neredzamo tiltu starp ikvienu no sabiedrības un Latvijas profesionālajiem sargiem. Tie ir mūziķi, aktieri un citi mākslinieki, kuri no muzicēšanas brīvajā laikā nēsā Zemessardzes formas tērpu un apzinās – ja vajadzēs, es iešu sargāt savu zemi.

 Koncertuzvedumā piedalīsies Zemessardzes orķestris, Zemessardzes koris “Stars”, atzinību ieguvušie solisti – karavīri un zemessargi Luīze Krasta, Gatis Supe, Jānis Igaunis, kā arī repa mākslinieks R.2.R.S., kurš pārstāv repa apvienību “Kreisais Krasts”, bet ikdienā ir Militārās policijas karavīrs. Mākslinieciskie vadītāji – Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis un komponiste, aranžētāja vecākā zemessardze Inga Meijere. Koncertuzvedumu vadīs aktieris zemessargs Gundars Silakaktiņš.

Zemessardzes orķestris dibināts 2011. gada 1. novembrī. Tā ir Zemessardzes atsevišķā vienība, kurā ietilpst pūtēju orķestris, bigbends, koris “Stars” un dažādi kameransambļi. Zemessardzes orķestra uzdevums un misija ir Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālā noformēšana, Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī rūpēšanās par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus. Zemessardzes orķestra priekšnieks ir Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents kapteinis Andis Karelis.

Skip to content