Alūksnes Kultūras centrā būs skatāma filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene.” - Alūksnes novads

Alūksnes Kultūras centrā būs skatāma filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene.”

Alūksnes Kultūras centrs aicina uz lielā ekrāna noskatīties vēsturisko daudzsēriju filmu “Emīlija. Latvijas preses karaliene”, kurā lomas atveido arī alūksnieši – Raimonds Celms, Anta Aizupe un Sandija Dovgāne!

Filmas seansi Alūksnes Kultūras centrā:

14.oktobrī 18:30 1. un 2. Sērija

21.oktobrī 18:30 3. un 4. Sērija

28.oktobrī 18:30 5. un 6. Sērija

Biļetes cena uz seansu 3€, biļetes iespējams iegādāties Alūksnes Kultūras centra kasē.

 

Filma atspoguļo Latvijas vēsturē bagātākās sievietes un izdevējas Emīlijas Benjamiņas dzīvesstāstu.

Katra sērija atspoguļo kādu zīmīgu Benjamiņas dzīves posmu, parādot dažādas viņas personības šķautnes – ģimenes dzīvi, uzņēmējdarbību, sociālā statusa nostiprināšanu, ietekmi uz politiskajām un kultūras norisēm 20. un 30. gados. Ar šo spēcīgo sievieti stāsta centrā filmā tiks parādīta Latvijas sabiedrība visā tās krāsainībā, un skatītājiem pazīstamas būs daudzas vēsturiskas personas – Antons Benjamiņš, Jānis Benjamiņš, Kārlis Skalbe, Jānis Ziemeļnieks, Vilis Lācis, Eižens Finks, Jānis Kārkliņš, Annija Simsone, Pēteris Blaus, Jūlijs Lācis, Augusts Kirhenšteins. 

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā, un personu apliecinošs dokuments

Skip to content