Alūksnes novada Liepnas pagastā sākta jauna gājēju un velosipēdistu ceļa izbūve - Alūksnes novads

Alūksnes novada Liepnas pagastā sākta jauna gājēju un velosipēdistu ceļa izbūve

Alūksnes novada Liepnā sākta jauna gājēju un velosipēdistu ceļa izbūve gar vietējo autoceļu Viļaka–Žīguri–Liepna (V455) (27,42.–28,04. km). Satiksmi būvdarbu vietā organizē ar ceļazīmēm un vadstatņiem.

628 m garais gājēju un velosipēdistu ceļš būs 1,75–2 m plats, tam izbūvēs salturīgo un nesaistītu minerālmateriālu pamata kārtu un ieklās asfaltbetona segumu, visā garumā ierīkos LED apgaismojumu. Būvdarbu posmā tiks uzlabota arī ūdens atvades sistēma, pie autobusa pieturvietas “Liepna” ierīkos 44 m garu gājēju drošības barjeru.

Topošais gājēju un velosipēdistu ceļš atrodas blīvas apbūves vietā, kuru izmanto gājēji ikdienas gaitās, tai skaitā skolēni, dodoties uz Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolu. Gājēju un velosipēdistu ceļa izbūve ievērojami uzlabos mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību apdzīvotā vietā.

Darbus veic SIA Binders par līgumcenu 268 889 eiro (ar PVN), kas tiek finansēti no valsts budžeta līdzekļiem. Labvēlīgu laikapstākļu gadījumā gājēju un velosipēdistu ceļa izbūvi varētu pabeigt vēl šogad.

Informāciju sagatavoja VSIA Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļa

Skip to content